Derde Museumnacht033 op 25 augustus 2012
Op zaterdag 25 augustus 2012 organiseren Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE voor de derde keer Museumnacht in Amersfoort. Museumnacht begint om 19.00 uur met een sprankelend programma van beeldende kunst, muziek en spektakel en duurt tot middernacht.

Bij de derde editie werken de musea samen met festival Spoffin, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt.
Tijdens Museumnacht behoort een bezoek aan de lopende tentoonstellingen natuurlijk tot de mogelijkheden: hedendaagse kunst uit de Cariben in kunsthal KAdE, landschappen en bosgezichten van Jan Adam Zandleven in museum Flehite en de veelzijdige tentoonstelling Rins & Does (schilderijen, architectuur, meubilair en literatuur) in het Mondriaanhuis.
Daarnaast is er nog veel meer te beleven. Een greep uit het programma:

Theepotdrummen
In kunsthal KAdE is op 25 augustus het circustheater van Animal Religion te zien. Animal Religion presenteert allerlei ideeën, van acrobatiek en clownerie tot muziek en dans. Lichamen in ongebruikelijke en extreme knopen. Dansen met losse veters. Een menselijke lamp, hoog opgehangen. Elektronische muziekcomposities, intense klassieke pianoklanken, krankzinnige percussie en theepotdrummen.

KAdE is met Museumnacht ook startpunt van Cat & Mouse, een vrolijke en energieke performance met hilarische achtervolgingsscènes tussen kat en muis, midden tussen het publiek.

Excentrieke blaasmuziek
Vijftien muzikanten uit Frankrijk, België en de Balkan zullen bij museum Flehite hun liefde voor excentrieke en feestelijke blaasmuziek laten horen. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor Balkan, klezmer en ska.
Rondreizende zangeres Lior Shoov zingt betoverend mooi in de sfeervolle entourage van het museum en begeleidt zichzelf daarbij op de hang, een speciaal bewerkte steeldrum die ze bespeelt met vingers en handen.
In het Mondriaanhuis zet dj Sem de toon. Hij draait vanaf zijn bakfiets met originele draaitafels uit de 40-er jaren, 78-toerenplaten met jazz uit de vorige eeuw.

Chillen met Mondriaan
Bij de voorbereiding van Museumnacht hebben de musea scholieren van het Vathorst college en jongeren van jongerenorganisatie FutureOfFame betrokken. De scholieren hebben voor elk museum een activiteit bedacht. Een aantal jongeren van de FutureOfFame heeft zich daarnaast gebogen over het ontwerp van posters, flyers en de website www.museumnacht033.nl
Voor kunsthal KAdE maakten jongeren een interactief object waar je als bezoeker in mag gaan liggen voor een totaalbeleving en ook wordt je als kijker uitgenodigd om zelf nog iets toe te voegen aan het object.
Voor museum Flehite is een schilderij gemaakt waarin verleden en heden samenkomen. Tijdens Museumnacht kunnen bezoekers plaatsnemen in dit pittoreske stadsgezicht en zich op een foto laten vastleggen.
Voor het Mondriaanhuis bedachten de scholieren een loungehoek waar bezoekers van Museumnacht kunnen wegzakken in rode, gele, blauwe en zwarte kussens, ondertussen genietend van geprojecteerde Mondriaanschilderijen op het plafond.

Kaartverkoop
Kaarten voor een passe-partout zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de musea en de VVV en kosten € 7,50 in de voorverkoop. Meer informatie www.museumnacht033.nl