Museumkidsdag en Museumweekend in het Afrika Museum

Tijdens Museumkidsdag op 2 april en het Museumweekend op 5 en 6 april vinden in het Afrika Museum in Berg en Dal verrassende activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Op woensdag 2 april is het Museumkidsdag: 100 musea in heel Nederland organiseren die dag speciale kinderactiviteiten. Het Afrika Museum doet ook mee met een uitgebreid middagprogramma. In de workshop ‘Slangenversierders’ maken kinderen een bijzonder kunstwerk voor de slangengod Dan. Dat ritmes, muziek en Afrika onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, ontdekken ze in de workshops ‘Afrikaanse muziek’ en ‘Muziekinstrumentjes maken’. Bij de museumkassa kunnen kinderen en hun (groot)ouders  een speurtocht ophalen voor een boeiende tocht door het Buitenmuseum.
Speciaal voor Museumkidsdag zijn de deelname aan de workshops én de speurtochten gratis.
Alle activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.

Op 5 en 6 april vindt alweer voor de 33e keer het landelijke Museumweekend plaats. Het thema dit jaar is ‘Doe een museum’. Bij het Afrika Museum ‘doen’ bezoekers Afrika in één dag! Zo kunnen kinderen zelf aan de slag in de workshop ‘Pindakaas maken’ en ‘Muziekinstrumentjes maken’. In de workshop ‘Afrikaanse muziek’ leren de deelnemers Afrikaanse ritmes te spelen. De museumtour leidt bezoekers langs fraaie objecten in het Binnenmuseum en Afrikaanse architectuur in het Buitenmuseum. Uiteraard is er op beide dagen live muziek:

Op zaterdag 5 april verrast Lamin Kuyateh uit Gambia het publiek met prachtige klanken van de kora (Afrikaanse harp). Lamin zingt daarbij traditionele Gambiaanse liederen. Op zondag 6 april geven Ayovi Kokousse en Kodjo Agbodjalou (Togo) in het Buitenmuseum swingende optredens met zang en percussie.
De entree tijdens het Museumweekend is 1 euro p.p.

Het programma van dag tot dag is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder het kopje ‘Activiteiten’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
www.afrikamuseum.nl

Openingstijden:
– maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
– zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur