Tentoonstelling Museum voor Communicatie wint zilveren European Design Award
Trapped in Suburbia tekende voor ontwerp XXS Dutch Design

Den Haag, 24 mei 2014. De tentoonstelling XXS Dutch Design van het Museum voor Communicatie heeft een zilveren European Design Award gewonnen in de categorie tentoonstellingontwerp. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. XXS Dutch Design toont postzegelontwerpen van grote namen uit de Nederlandse kunst en vormgeving en werd ontworpen door Trapped in Suburbia. De tentoonstelling is nog tot en met 7 september te zien.

Presentatie als een uitvergroot postzegelvel
De tentoonstelling XXS Dutch Design werd ontwikkeld door Trapped in Suburbia en toont een overzicht van postzegelontwerpen van prominente kunstenaars en ontwerpers, zoals Rineke Dijkstra, Piet Paris en Anton Corbijn. Ook de ontwerpen voor de koningspostzegel van Studio Job zijn te zien.

Trapped in Suburbia wilde vorm en inhoud naadloos op elkaar laten aansluiten en ontwikkelde panelen van verschillend formaat in de vorm van postzegels. Het geheel maakt de indruk van een uitvergroot postzegelvel. Het ontwerp biedt bovendien de mogelijkheid om op tweedimensionale en driedimensionale wijze te presenteren. Het resultaat oogt strak, helder en dynamisch en brengt de postzegelontwerpen optimaal naar voren.
De organisatie van de European Design Award bestaat uit vijftien gerenommeerde design magazines uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.europeandesign.org.

Over het Museum voor Communicatie
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont ook projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie: www.muscom.nl.