PERSBERICHT
Delft, 29 mei 2013
Museum Het Prinsenhof verlengt de tentoonstelling ‘The Blue Revolution’
Wegens succes verlengt tot en met 1 september 2013

Wegens groot succes wordt de tentoonstelling ‘Delft – Jingdezhen: The Blue Revolution, 400 jaar Exchange’ in Museum Het Prinsenhof verlengd tot en met 1 september 2013. De tentoonstelling geeft inzicht in de meer dan 400 jaar oude relaties tussen China en Nederland en het typisch Hollandse Delfts Blauw, dat zijn oorsprong vindt in China. Het is de laatste kans de tentoonstelling in Nederland te bekijken want vanaf oktober is ‘The Blue Revolution’ alleen nog in China te zien.

Een ware ontdekkingstocht
De tentoonstelling neemt je mee op reis door keramiek en kunst. Naast de keramische objecten met een hoge artistieke waarde, is veel aandacht voor de kunstenaars zelf, hun ervaringen en hun inspiratie. De bezoeker gaat op ontdekkingstocht via een loopbaan van hout en steigermateriaal langs klassiek en hedendaags keramiek, wandschilderingen en video’s.

Hernieuwde samenwerking
The Blue Revolution toont een overzicht van de resultaten van een uitwisselingsprogramma van kunstenaars tussen Delft en Jingdezhen. Sinds 2006 werken beide keramieksteden samen in het project ‘400 years Exchange Delft – Jingdezhen’. De gemeente Delft, Erfgoed Delft, Royal Delft, de gemeente Jingdezhen, de musea in de Chinese keramiekstad en het Sanbao Ceramic Institute geven deze uitwisseling vorm, onder andere via een Artist in Residence programma. Chinese en Nederlandse kunstenaars worden in de gelegenheid gesteld hun kennis, techniek en netwerken te vergroten binnen de andere cultuur. De tentoonstelling toont objecten van Jiansheng Li, Wan LiYa, Zhang Ling Yun, Pepijn van den Nieuwendijk, Tineke van Gils, Pauline Wiertz, Hugo Kaagman, Chris Dagradi, Adrie Huisman, Wendy Steenks en Adriaan Rees.

Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Delfts Blauw. Kunst of Kitsch’ over het imago en de identiteit van Delfts Blauw.

The Blue Revolution

Facebook