Het Amsterdamse bureau Kossmann.dejong is door het Museum für Kommunikation in Bern (Zwitserland) geselecteerd voor de grootscheepse vernieuwing van de permanente presentatie van het museum.

De huidige succesvolle publieksopstelling ´Nah und fern: Menschen und ihre Medien´ [Dichtbij en Veraf: Mens en Media] is na tien jaar intensief gebruik toe aan een update. Kossmann.dejong krijgt de opdracht om de nieuwe grote overzichtstentoonstelling te ontwerpen, die in de herfst van 2016 zal openen best online casino voor publiek.

Kossmann.dejong breidt met deze opdracht in Zwitserland haar internationale werkveld verder uit. Het Museum für Kommunikation koos na een intensieve selectieprocedure, waaraan onder meer de ontwerpbureaus Holzer Kobler Architekturen (CH) en Atelier Brückner (DUI) deelnamen, bewust voor een nieuw bureau in het Zwitserse tentoonstellingsklimaat. De ambitie is om de stijgende bezoekersaantallen door te zetten en de leidende positie in het museumbezoek door jongeren te verstevigen.

Van 6 t/m 16 februari zijn de ontwerpen van de zeven teams die deelnamen aan de selectieprocedure te bezichtigen in het Museum für Kommunikation in Bern.