MUSEUM FLEHITE
Westsingel 50
3811 BC Amersfoort

T 033 247 11 00
info@museumflehite.nl
www.museumflehite.nl

In verband met de noodzakelijke bouwwerkzaamheden aan de fundering van Museum Flehite, worden de maandelijkse klassieke concerten tijdelijk verplaatst naar het Mondriaanhuis. Het eerste ochtendconcert dat in het Mondriaanhuis zal worden gehouden, vindt plaats op zondag 15 september om 10.30 uur. Dan zal Muziekgezelschap Musica Lyrica een gevarieerd programma brengen met highlights uit de 17e eeuw. Na afloop van het concert kan het publiek een bezoek brengen aan de nieuwe tentoonstellingen Monument Mondriaan en Mondriaan in de polder.

Musica Lyrica bestaat uit Annette de Rozario (sopraan), Edwin Blankenstijn (viool), Frits Wagenvoorde (viool), Sebastiaan van Eck (cello) en Jan van Grootheest (clavecimbel). Allen hebben hun sporen verdiend op de nationale en internationale concertpodia en zijn afkomstig uit diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Holland Symfonia, het Groot Omroep Koor en het Mondriaan Kwartet. Een paar keer per jaar komen zij bij elkaar om de mooiste muziek op de mooiste plekken te spelen. Deze keer strijken zij neer in het Mondriaanhuis.
Zij zullen o.a. werken spelen van Louis Couperin (1626-1661), Jean-Baptiste Lully (1632-1687) en Antonio Vivaldi (1678-1741).

Over de tentoonstellingen in Mondriaanhuis
Mondriaan in de polder toont werk uit de beginperiode van Piet Mondriaan. In zijn vroege jaren begaf Mondriaan zich vaak in de Nederlandse poldergebieden. In tegenstelling tot zijn late werk met rechte lijnen en primaire kleuren schilderde Mondriaan in deze periode vooral landschappen met bomen, weilanden, koeien en boerderijen. Mondriaan in de polder laat bezoekers kennismaken met deze andere kant van de beroemde kunstenaar.

Monument Mondriaan toont drie ontwerpen van de kunstenaars: Frank Halmans, Paul de Reus en Andrei Roiter. Alle drie zijn gevraagd om een monument voor Mondriaan te bedenken. Eén van de drie ontwerpen zal daadwerkelijk worden uitgevoerd op een prominente plek in Amersfoort. In de tentoonstelling Monument Mondriaan wordt ook ander kenmerkend werk van de drie kunstenaars getoond.

Reserveren
Reserveren voor het Museumconcert in het Mondriaanhuis wordt aanbevolen en kan via 033-460 0170 of info@mondriaanhuis.nl
Entree: € 12,50 incl. koffie en museumbezoek (geen korting met Museumkaart)
Aanvang: 10.30 uur, ontvangst: 10.00 uur