Tijdens Museumweekend is het museum het hele weekend gratis toegankelijk
 
DE RONDE VENEN – Museum De Ronde Venen opent haar deuren weer voor publiek. En dat wordt gevierd! Tijdens het Museumweekend op 5 & 6 april is het museum daarom het hele weekend tussen 10.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. Na de lange winter staan de museummedewerkers weer te popelen om u te ontvangen en te vertellen over de geschiedenis en ontstaan van ons mooie gebied.
 
Elke maand komen er weer speciale evenementen, zoals demonstraties met de veensteekmachine en activiteiten rond Venen op de Kaart. Houd dus zeker onze website in de gaten! Natuurlijk kunt u in het museum terecht voor een rondleiding en een gezellige middag. Alleen of met een groep, u bent altijd welkom. Ook kunt u een bezoek aan het museum combineren met een leuke activiteit, zoals een rondvaart op de Vinkeveense Plassen. Op woensdag t/m zondagmiddag is het museum aan de Herenweg 240 in Vinkeveen geopend tussen 14.00-17.00 uur. Daarbuiten kunt u uiteraard ook bij terecht op afspraak.
 
Word vriend van het Museum
Museum De Ronde Venen wordt al jarenlang gesteund door de Stichting Vrienden van Museum De Ronde Venen. De Vrienden zetten zich in voor het museum geven steun waar nodig. Ook u kunt het museum helpen door lid te worden. Dit kan al vanaf €15,- per jaar. Als vriend blijft u op de hoogte van al het nieuws rondom activiteiten en de vernieuwing van het museum. Ook ontvangt u de Vriendenpas, waarmee u het hele jaar met twee personen gratis toegang heeft tot het museum  en alle activiteiten.
Demonstratie Veensteekmachine
Museum De Ronde Venen bezit een bijzondere machine: de laatste Veensteekmachine van Nederland. Slechts een paar keer per jaar wordt deze enorme baggermachine gestart voor publiek. Zaterdagmiddag 17 april wordt de machine voor de eerste keer dit jaar weer tot leven gewekt. Met veel geronk zal het kloppende hart van de machine, een unieke 80 pk Bronsmotor uit 1924, worden gestart door vrijwilligers van het museum. Vanaf 14.00 uur kunt u dit schouwspel bijwonen en vervlogen tijden herleven in het museum.
 
Museum De Ronde Venen
Herenweg 240 – 3645 DW Vinkeveen
T  0297-262223
Geopend: Wo t/m zo tussen 14.00-17.00 uur