Thema-avond: Muscom Needs Internet

Op donderdag 16 januari presenteert digitale mediakunstenaar Jeroen van Loon tijdens een thema-avond het werk Muscom Needs Internet in het Museum voor Communicatie. Ook Jak Bouwmans en Bram van Montfoort komen aan het woord over de rol van internet in het dagelijks leven.

Tijdens het project Life Needs Internet nodigde Jeroen van Loon het publiek van het Museum voor Communicatie uit een brief te schrijven over de rol die internet in hun leven speelt. Ruim 300 bezoekers schreven een handgeschreven brief. Uit al deze brieven is een selectie gemaakt die onder de naam Muscom Needs Internet in het Museum voor Communicatie getoond zal worden.

Op 15 januari 1994 is het 20 jaar geleden dat De Digitale Stad werd gelanceerd. De deuren van het internet werden opengezet voor consumenten. De Digitale Stad markeert de start van het publieke internet. Mediaspecialist Jak Bouwmans geeft hierop een toelichting.

Bram van Montfoort leefde een jaar zónder internet, iets wat in deze tijd nauwelijks mogelijk lijkt. Hoe heeft hij dat beleefd en welke ervaringen neemt hij mee in het dagelijks leven?

Na afloop praten we na tijdens een borrel.

Wat:               thema-avond Muscom Needs Internet
Wanneer:     donderdag 16 januari
Tijd:               19:30 – 21:30 uur
Waar:            Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Entree:          Gratis
Info:               www.muscom.nl
Graag aanmelden via aanmelden@muscom.nl