Persbericht
8 oktober 2013
Mondriaanhuis Amersfoort zoekt jonge acteur voor campagnefilm

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is op zoek naar een jonge acteur (ca 8 jaar) die wil figureren als de jonge Piet Mondriaan in campagnefilmpje ‘Monument Mondriaan’ dat binnenkort geproduceerd zal worden. Het doel van deze film is mensen enthousiasmeren om een financiële bijdrage te leveren voor de realisatie van een monument voor de bekende schilder in zijn geboortestad.

De in Amersfoort geboren Piet Mondriaan is wereldberoemd, maar in zijn geboortestad merk je daar vrij weinig van. Tijd om hier verandering in te brengen, vond het Mondriaanhuis en gaf samen met de gemeente Amersfoort drie kunstenaars de opdracht om een Monument voor Mondriaan te bedenken. Hun ontwerpen zijn momenteel in het Mondriaanhuis te zien. Bezoekers mogen een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het monument met de meeste stemmen zal uiteindelijk worden uitgevoerd op een prominente plek in de binnenstad. Voor de uitvoering van het monument is nog geld nodig. Het Mondriaanhuis hoopt dit bedrag via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Het filmpje (ca. 2 minuten) is nodig om mensen te enthousiasmeren om te doneren.

Aanmelden voor een rol in de campagnefilm 
Amersfoortse jongens tussen de 8 en 11 jaar met  gevoel voor acteren kunnen zich melden via info@mondriaanhuis.nl  De eerste vijf jongens die zich aanmelden worden uitgenodigd voor een screentest. Eén daarvan zal worden geselecteerd voor de opnamen. De opnamen vinden plaats in de herfstvakantie op maandag 21 oktober.

 

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort
T 033 46 00 170
info@mondriaanhuis.nl
http://www.mondriaanhuis.nl/