Volop activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie
Leiden, 11 februari 2014 – Komende voorjaarsvakantie, van 16 februari tot en met 2 maart, organiseert Naturalis activiteiten voor jong en oud. Sluit aan bij de handpoppenshow over Moffel en Piertje, onderzoek een hyenadrol of bekijk een preparatie van een otter.

Proefjes met Moffel en Pier
Moffel en Piertje zijn handpoppen van het Schooltv-programma Koekeloere. Moffel is een mol die bijna niets ziet en Pier heeft geen handen om te voelen. Tijdens deze activiteit ontdekt het jonge kind wat zintuigen zijn en waarom we ze nodig hebben. Voor of na de (korte) voorstelling knutselen kinderen hun eigen superzintuigen of maken een drol die lekker smaakt.
16 t/m 23 februari tussen 11.00 tot 16.00 uur. Laatste voorstelling om 15.30 uur.

Vertelkar
Op woensdagen en zaterdagen staat de vertelkar in het museum. Sluit tussen 14.00 en 16.00 uur aan en leer alles over het indrukwekkende tijdperk van de dinosauriërs.

Doe en ontdek
Bij Doe en ontdek is aanraken verplicht. Kies bijvoorbeeld een mammoetbot, kristalsteen, krokodillenhuid of hyenadrol, pak de bijbehorende onderzoeksopdracht en doe een ontdekking. Doe en ontdek is een dagelijkse activiteit.

Garnaalverhaal
Ga mee op garnalenexpeditie in deze interactieve theatervoorstelling. Hoe worden nieuwe soorten ontdekt en wat gebeurt er daarna mee in de collectie?

Prepareren
Maak live mee hoe we een buizerd, vleerhond, konijn, paapje of otter prepareren. We ontleden het dier en bewaren de botten en de huid op een speciale manier. Tijdens de preparaties op 17, 19, 21, 24, 26 februari is volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Natuur op Spreekuur
Op het spreekuur van woensdag 19 februari is iedereen welkom met zijn vondsten uit de natuur. Deskundigen van Naturalis brengen, schelpen, botten, stenen en fossielen op naam en beantwoorden vragen.

In de spotlight
In de vakantie zetten we graag bijzondere beroepen of onderwerpen in de spotlight.

  • 16 februari: De dodo
  • 18 februari: De laboratoria van Naturalis
  • 20 februari: De sluipwesp
  • 22 februari: Dinosaurussen in Frankrijk
  • 23 februari: Het beheren van 100.000 zoogdieren
  • 25 februari: Diepzeevissen
  • 27 februari: Vleermuizen
  • 1 maart: De duinen
  • 2 maart: Leven tussen bavianen

Freeks Favorieten
Een toer langs de 45 favoriete objecten van de bekende bioloog Freek Vonk. Kijk door filmpjes en geluidsfragmenten op andere wijze kijken naar de vaste tentoonstelling van Naturalis.

Alle activiteiten in deze periode zijn gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs.
Kijk voor uw bezoek op de agenda van de website voor de exacte data van de activiteiten.