PERSBERICHT
6-5-2013

Moederdag en gemalendag in Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – Op 11 mei is het Gemalendag, daarom is gemaal De Cruquius een goede plek om te bezoeken en meer over te leren. Zondag 12 mei is het Moederdag. Speciaal voor  alle moeders en oma’s doen Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer hun deuren gratis open. 


Beide musea vieren de meivakantie van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei.
Zaterdag 11 mei is het tevens Gemalendag. Museum De Cruquius bevindt zich in het oude gemaal De Cruquius. De hele dag staan museumvrijwilligers klaar om deskundige uitleg te geven in De Cruquius. Zij demonstreren de machine van De Cruquius: de grootste stoommachine van de wereld, en ook de ‘Arkelse Dam’: de oudste stoommachine van Nederland.
Omdat 12 mei meteen Moederdag is, mogen alle moeders en oma’s ‘op vertoon van kinderen of kleinkinderen’ gratis naar binnen! Meenemen van de kinderen of kleinkinderen is verplicht om de gratis toegang te krijgen.

Museum De Cruquius is op weekdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Historisch Museum Haarlemmermeer is de hele week behalve op maandag geopend van 13-17 uur. U kunt beide musea online vinden via www.museumdecruquius.nl en via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl. Ook op Facebook en Twitter.