Expositie ‘Meten is Weten’ in Historisch Museum Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – In het Historisch Museum Haarlemmermeer kunt u momenteel de expositie ‘Meten is Weten’ bezoeken. Deze expositie toont velerlei meetinstrumenten die over de jaren zijn geschonken aan Meer Historie en het museum. De expositie is te zien t/m 31 maart 2014, toegang is de reguliere entreeprijs van €3,50 voor volwassenen (museumkaart gratis). 

Het Historisch Museum Haarlemmermeer heeft een tijdelijke tentoonstelling ingericht met het thema: Meten is weten. In de loop der jaren heeft het museum veel instrumenten als schenking binnen gekregen waar metingen mee verricht kunnen worden. Daarbij moet men denken aan barometers, vochtigheidsmeters, pHmeters, landmeetinstrumenten, belichtingsmeters maar natuurlijk ook gewoon weegschalen en meetlinten, enz. Het is al met al een interessante verzameling geworden die de moeite van het bekijken waard is.

Praktische informatie:

Deze tentoonstelling is te zien tot en met 31 maart, alleen op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en in de voorjaarsvakantie van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is de reguliere entreeprijs van €7,00 voor volwassenen en gratis met een museumkaart.

U kunt de musea online vinden via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl en www.museumdecruquius.nl.  Ook op Facebook en Twitter zijn ze te vinden.