Lustrum Japanmuseum SieboldHuis. Wie jarig is, trakteert!

Sieboldhuisfeest_close_upOp donderdag 19 maart bestaat Japanmuseum SieboldHuis precies 10 jaar. Wie jarig is trakteert. Daarom krijgen alle museumbezoekers op deze verjaardag een kadootje!

Het klassieke grachtenpand op Rapenburg 19 werd van 1832 tot 1845 door Phillip Franz von Siebold bewoond. In zijn huis stelde hij zijn indrukwekkende verzameling Japanse curiosa ten toon en opende daarmee het eerste Japanmuseum.

Meer dan 150 jaar later werd het voormalige museum op 19 maart 2005 weer opengesteld voor publiek als Japanmuseum. Sindsdien toont het SieboldHuis het mooiste uit het oude en nieuwe Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, oude landkaarten en honderden andere schatten.

Yuu_220_286Naast de vaste Siebold-collectie toont het museum tijdelijke tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Nog tot en met 31 mei 2015 ziet u ‘Zijden Pracht. Kimono’s uit de kubota-collectie’ en Textiel: Reflectie op de Siebold-collectie’.

In het afgelopen decennium hebben ruim 300.000 bezoekers het museum bezocht. Met de jaarlijkse Japanmarkt op het Rapenburg brengt het SieboldHuis ook buiten haar museum de regio in contact met de Japanse kunst en cultuur. Japanmuseum SieboldHuis is een plek waar u inzicht krijgt in het verleden en heden van Japan. Als u op donderdag 19 maart 2015 het museum bezoekt, ontvangt u op vertoon van een geldig entreebewijs een traktatie van het jarige SieboldHuis.