Lezing Zilveren Camera winnaar Eddy van Wessel
Persbericht
1 mei 2013

Het Mondriaanhuis Amersfoort presenteert op dinsdag 21 mei een lezing van fotograaf en Zilveren Camera winnaar Eddy van Wessel. In het dagelijks leven legt Van Wessel vaak de gruwelen van een burgeroorlog vast. Hij bevindt zich regelmatig in de frontlinie en zal in zijn lezing vertellen over zijn leven, werk en de foto’s die onderdeel uit maken van de tentoonstelling Visioen vs. Confrontatie in het Mondriaanhuis.

In augustus 2012 maakte Van Wessel een serie foto’s van de opstand in Aleppo, Syrië. Deze veelal indrukwekkende maar afschuwelijke beelden geven de impact van een burgeroorlog op de bevolking op indringende wijze weer. Van Wessel weer de emotie van het moment zo treffend weer te geven dat de foto’s meer zijn dan een nieuwsfoto alleen. Ze zijn zo gelaagd en confronterend dat ze de moeite waard zijn om bij stil te staan.

Het is dan ook deze serie foto’s waarvoor Van Wessel de Zilveren Camera 2012 heeft gewonnen. Het Mondriaanhuis presenteert in de tentoonstelling Visioen vs. Confrontatie een selectie foto’s van de fotograaf naast dat van vijf andere hedendaagse kunstenaars. Het Mondriaanhuis is trots dat Van Wessel ons middels een lezing deelgenoot zal maken van zijn leven, werk en de verhalen die achter zijn foto’s schuil gaan. Het belooft een avond te worden met indrukwekkende verhalen die u een kijkje in het leven van een oorlogsfotograaf.

De lezing vindt plaats op dinsdag 21 mei om 19.30 uur in het Mondriaanhuis Amersfoort. U kunt zich aanmelden via info@mondriaanhuis.nl of door te bellen naar 033-4600170. De kosten voor de lezing bedragen € 13 (inclusief museumbezoek en een drankje), Museumjaarkaart: € 5, Vrienden van het Mondriaanhuis: gratis.