Lezing ‘wetenschapsexplosie’ in Museum De Cruquius

Haarlemmermeer – Museum De Cruquius organiseert zondag 24 november om 15.45 uur een lezing over de explosie van wetenschap die ontstond vanaf 1880. De lezing wordt gegeven door Frederik Kreuger, science schrijver. U kunt de lezing bijwonen met een regulier entreebewijs. Inloop is vanaf 15.30 uur, aanmelden kan via info@museumdecruquius.nl.

Bijna alle techniek die ons huidige leven beheerst, is in slechts vijfendertig jaar ontstaan, zo tussen 1880 en 1914. De science-schrijver Frederik H. Kreuger geeft daar vele, boeiende voorbeelden van. En waar gebeurde het en waarom? De spreker komt met verrassende conclusies.
De lezing haakt in op het boek ‘De tweede Gouden Eeuw’, geschreven door Frederik H. Kreuger in 2007. Het vertelt het verhaal van een 19e eeuwse familie die de razendsnelle metamorfose meemaakte die Nederland onderging tussen 1880 en 1920, een periode die ook wel onze ‘Tweede Gouden Eeuw’ wordt genoemd. Het is letterlijk en figuurlijk een razendsnelle eeuw geweest die ervoor gezorgd heeft dat onze generatie zorgeloos en ook achteloos de nieuwe technologieën gebruiken kan. Maar hoe moet het geweest zijn om voor het eerst een lichtknopje te gebruiken? Hoe raar is het als er geluid uit een apparaatje, de radio, komt? Hoe is dat allemaal uitgevonden en toegepast en de huizen gebracht?
Kortom: een lezing waarna je bij thuiskomst toch even anders het licht ontsteekt en de verwarming een zwieper geeft! Het boek ‘De tweede Gouden Eeuw’ is bij Museum De Cruquius te koop na afloop van de lezing.
Praktische informatie:
De lezing duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er gelegenheid tot vragen en wordt er een drankje gedronken. Kosten: reguliere entreeprijs museum en aanmelden kan via info@museumdecruquius.nl.

Museum De Cruquius is van 4 november tot 15 februari enkel in het weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur en doordeweeks gesloten. Van 21 december tot 5 januari is het museum extra geopend op weekdagen van 10.00 tot 17.00 uur met uitzondering van de feestdagen 25 en 26 december en 1 januari. U kunt het museum online vinden via www.museumdecruquius.nl. Ook op Facebook en Twitter.