Levensechte T. rex op station Leiden Centraal
Start crowdfunding campagne voor echte T. rex

NS en Naturalis Biodiversity Center zetten zich samen in om de koning van de Dinosauriërs, Tyrannosaurus rex naar Nederland te halen. Op woensdag 13 november wordt een replica van T. rex geplaatst op het station Leiden Centraal, één van de drukst bezochte stations van het land. De onthulling van deze replica markeert de start van een grote crowdfunding campagne om de aankoop van T.rex te financieren.

In juli van dit jaar heeft Naturalis een veelbelovend skelet van T. rex opgegraven in Montana, VS. Nooit eerder is door een museum buiten de Verenigde Staten zo’n vondst gedaan. Natuurlijk wil Naturalis deze Nachtwacht van de natuurhistorie graag naar Nederland halen. Het zal dan voor het eerst zijn dat de zeer zeldzame T. rex te zien is in een museum buiten Amerika. Om het skelet te bekostigen start het museum de crowdfunding campagne TientjevoorTrex.nl. Het publiek wordt opgeroepen een donatie te doen.

In duurzaamheid en biodiversiteit vinden NS en Naturalis elkaar. NS maakt werk van duurzaam reizen en speelt in op de steeds hogere eisen die de samenleving stelt aan leefbaarheid, eigen invulling van tijd, veiligheid en een schoon milieu. Zo rijdt de elektrische trein omgerekend 1 op 50 en is een trein gemiddeld 75% schoner dan de gemiddelde auto. Daarnaast kan je in de trein ook nog eens werken en tegelijk je boodschappen doen op de stations. NS biedt de reizigers niet alleen snelle en betrouwbare vormen van vervoer, maar ook een reeks faciliteiten op en rond het station. Samen met partners werkt NS aan duurzame ontwikkeling van stations waar meer te halen is dan alleen je trein. Zie ook www.ns.nl/over-ns/ns-en-samenleving/ns-en-samenleving/duurzaam-en-betrokken. Bij Naturalis draait alles om biodiversiteit. Door onderzoek wordt de verbinding tussen verleden en heden gelegd.

De replica van T. rex staat tot 13 december op het station. Daarna reist hij door het land. Voor alle informatie over de crowdfunding campagne en T. rex zie www.TientjevoorTrex.nl.