Jubileumactiviteit zondag 17 november: korte films geïnspireerd op Kröller-Müller collectie

In het jubileumjaar van het Kröller-Müller Museum, nog tot en met juli 2014, organiseert het museum elke maand leuke activiteiten voor jong en oud. Zondag 17 november staat in het teken van de korte film. De afgelopen drie jaar werkten studenten van de opleiding Fine Art in Arnhem van ArtEZ hogeschool voor de kunsten tijdens de audiovisuele minor ‘moving picture’  samen met het Kröller-Müller Museum. Uitgangspunt voor de minor waren kunstwerken uit de collectie van het museum. Geïnspireerd door het beeld, de kunstenaar en/of de context zijn korte, op zich zelf staande films (1 tot 3 minuten) gemaakt.

Afbeelding: Still uit de film ‘Over Last’ van Gert-Jan Oosting, geïnspireerd door Clown voor ruïnes van Rotterdam van Charley Toorop

Afbeelding: Still uit de film ‘Over Last’ van Gert-Jan Oosting, geïnspireerd door Clown voor ruïnes van Rotterdam van Charley Toorop

De studenten hebben uitgebreid kunsthistorisch onderzoek gedaan om een compleet beeld van de kunstenaar, de stroming en de tijdgeest te krijgen en vervolgens hun eigen accenten en thema’s gekozen. Zo verschillend als de collectie van het museum is, zo verschillend zijn de studenten en zo verschillend is het eindresultaat. Elke film weerspiegelt een persoonlijke visie, en zorgt voor een frisse en verrassende kijk op de collectie.

De films zijn van 10.00 tot 17.00 uur doorlopend te zien in het auditorium van het museum. Voor toegang is een geldig entreebewijs voldoende. Zondag 17 november is ook de laatste dag van de tentoonstelling Top 75 (en de speciale audiotours van jubileumgasten), dus een uitgelezen kans om het museum te bezoeken.