Persbericht
Berg en Dal, 1 mei 2013

Kinderfestival in het Afrika Museum
 
Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) organiseert het Afrika Museum het jaarlijkse Kinderfestival. Tijdens dit evenement staan de talenten van kinderen centraal. Het wordt een feestelijke dag vol optredens, workshops en verrassende activiteiten. Speciale gast dit jaar is zangeres Aliyah. Zij is niet alleen jurylid bij ‘Toon je Talent!’ maar zal uiteraard zelf ook optreden.

Kinderfestival
Op het Toon je talent! – podium laten kinderen van 4 t/m 12 jaar zien wat ze kunnen. Er staan 12 optredens gepland waaronder die van de winnaars van drie basisscholen uit Nijmegen en Groesbeek. Deze scholen hadden een voorronde georganiseerd voor  Toon je Talent!
Op het museum kiest een driekoppige jury de winnaar of winnende groep. Deze wint een dagje  naar het leukste pretpark van Nederland.

Nieuw: Talentenmarkt
Kinderen met een ander bijzonder talent tonen dit aan het publiek op de Talentenmarkt. Zo gaan kinderen zelfgemaakte oorbellen en gelukspoppetjes verkopen, blokfluit spelen en prachtige liedjes zingen.

Optredens
Jurylid Aliyah geeft zelf ook een optreden. Iedereen kent haar natuurlijk van Holland’s Got Talent: Aliyah Kolf won in 2011 op elfjarige leeftijd deze talentenjacht met een prachtige ballade van
Whitney Houston. Op het museum zingt zijn haar bekendste hits.
Een ander bijzonder optreden is van kinderkoor Kidsgear uit Uganda. Het koor bestaat uit 30 kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar. Tijdens hun tour door Nederland en België doen ze ook het Afrika Museum aan.

Wat is er nog meer te doen?
Tijdens het Kinderfestival is er nog veel meer leuks te beleven! De Pretkok maakt samen met kinderen lekkere wereldse hapjes . Baba de verhalenverteller laat het publiek genieten van grappige verhalen uit Afrika. Oefenen om circusartiest te worden kan tijdens de circusworkshop. Dansdocent Nana leert kinderen (en ouders) de hipste moves uit Ghana in de workshop Azonto. Maar ook: muziek maken op een waterkalebas of zelf pindakaas maken. Op 9 mei kan het allemaal in het Afrika Museum.

De entree voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is 1 euro.
Het Afrika Museum is tijdens het Kinderfestival geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
www.afrikamuseum.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Maud Relouw, coördinator PR/communicatie, tel. 024 – 6847276 of e-mail:m.relouw@afrikamuseum.nl

Het complete programma is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder ‘Agenda’.