Kinderen maken hun eigen postzegel tijdens de meivakantie in het Museum voor Communicatie – Winnaar ontvangt eigen ontwerp als echte postzegel

image001Den Haag, 23 april 2014. Kinderen kunnen hun eigen postzegels maken tijdens de meivakantie in het Museum voor Communicatie. Het museum organiseert deze activiteit in het kader van de tentoonstelling XXS Dutch Design, waarin postzegels van Nederlandse ontwerpers te zien zijn. Het museum is tijdens de meivakantie ook op maandag 5 mei open.

Winnaar ontvangt eigen ontwerp als echte postzegel
In Nederland is het traditie dat het staatshoofd een eigen postzegel krijgt, maar wie is nog meer belangrijk genoeg voor een eigen postzegel? Kinderen die tussen 27 april en 6 mei het Museum voor Communicatie bezoeken bepalen het zelf. Zij kunnen hun eigen postzegel ontwerpen. Niet met de koning erop, maar met hun grootouders, schooljuf of misschien wel de hond. In de ontwerpstudio maken de kinderen stapsgewijs een eigen ontwerp en aan het eind van de vakantie kiest een vakjury de mooiste postzegel met het beste verhaal. De winnaar ontvangt zijn eigen ontwerp in de vorm van echte postzegels. De ontwerpstudio is toegankelijk gedurende openingstijden. Tijdens de vakantie is het museum ook op maandag geopend en tussen 13 en 16 uur is er extra begeleiding voor de kinderen door museumdocenten.

Over het Museum voor Communicatie
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie: www.muscom.nl.