PERSBERICHT
Berg en Dal, 8 april 2013

Kinderen tonen hun talenten in het Afrika Museum

Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) organiseert het Afrika Museum het jaarlijkse Kinderfestival. Tijdens dit evenement staan de talenten van kinderen centraal. Dit jaar is het programma spannender dan ooit: kinderen kunnen onder meer deelnemen aan een talentenjacht of hun talenten tonen op de Talentenmarkt.

Aanmelden voor Toon je Talent!
Op het Toon je talent! – podium laten kinderen van 4 t/m 12 jaar zien wat ze kunnen. Een deskundige jury onder leiding van zangeres Aliyah beoordeelt de deelnemers en kiest een winnaar. De winnaar of de winnende groep wint onder meer een dagje naar het leukste pretpark van Nederland.
Kinderen die fantastisch kunnen zingen, dansen of muziek maken kunnen zich via de website www.afrikamuseum.nl aanmelden voor deze spannende wedstrijd.

Nieuw: Talentenmarkt
Kinderen met een ander bijzonder talent tonen dit aan het publiek op de Talentenmarkt. Alles is mogelijk: zelfgemaakte cupcakes verkopen, viool of dwarsfluit spelen of een bijzondere goocheltruc laten zien. Voor meer info of aanmelden: www.afrikamuseum.nl

Wat is er nog meer te doen?
Tijdens het Kinderfestival is er nog veel meer leuks te beleven. Jurylid Aliyah geeft zelf ook een optreden. Iedereen kent haar natuurlijk van Holland’s Got Talent: Aliyah Kolf won in 2011 op elfjarige leeftijd deze talentenjacht met een prachtige ballade van Whitney Houston.
Daarnaast treedt Kinderkoor Kidsgear uit Uganda op. De Pretkok maakt met kinderen lekkere wereldse hapjes . Baba de verhalenverteller vertelt grappige verhalen uit Afrika. Tijdens de circusworkshop oefenen kinderen om circusartiest te worden. Dansdocent Nana leert kinderen (en ouders) de hipste moves uit Ghana in de workshop Azonto. Kortom: er is genoeg te beleven op 9 mei  in het Afrika Museum!

Tijdens het Kinderfestival is de entree voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 1 euro!

Alle activiteiten vinden plaats tussen 11.00 en 17.00 uur.
Het volledige programma is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder het kopje ‘activiteiten -> agenda’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur