Kerst in De musea van Haarlemmermeer!
Extra geopend in de kerstvakantie en extra activiteiten voor jong en oud.

Haarlemmermeer – In Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius zijn deze kerstvakantie voor jong en oud extra activiteiten. In Cruquius zijn stoompractica en speurtochten voor kinderen en de tentoonstelling Cruquius op het Doek. In het Historisch Museum Haarlemmermeer kan er worden geknutseld, oud Hollandsche spellen worden gespeeld en zijn twee tentoonstellingen te bekijken. Beiden musea zijn extra geopend in de vakantie. U kunt met 1 kaartje beide musea bezoeken.

Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer zijn deze kerstvakantie extra geopend. Historisch Museum Haarlemmermeer is van 21 december tot 5 januari doordeweeks en in het weekend geopend van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op 25 en 26 december en 1 januari. Museum De Cruquius is dan doordeweeks geopend van 10.00 tot 17.00 en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur behalve op 24, 25 en 26 december en 1 januari.
In de kerstvakantie wordt er op verschillende middagen een stoompracticum georganiseerd voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook (groot)ouders die met stoommachientjes aan de slag willen, mogen zich in De Cruquius weer kind voelen. De activiteit wordt begeleid door deskundige medewerkers. Bij de receptie is brandstof voor het practicum te koop voor € 1,00. Op de website www.museumdecruquius.nl kunt u alle data vinden waarop het stoompracticum plaatsvindt.
In Museum De Cruquius kunt u vanaf 21 december de tentoonstelling ‘Cruquius op het Doek’ bewonderen. Deze bestaat uit inzendingen van creatieve Cruquius fans. Er zitten bijzondere inzendingen tussen die het bekijken waard zijn.
Op de zondagen zie je de naamgever van het museum, Nicolaus Cruquius, tot leven komen tijdens een voorstelling van Living History ‘Sabotage op De Cruquius’. Living History voorstellingen in Museum De Cruquius worden ook wel ‘theatrale rondleidingen’ genoemd. Het idee is dat via een verhaal over Nicolaus Cruquius (1678-1754), landmeter en waterbouwkundig plannenmaker, het publiek door het museum heen wordt geleid. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur.

In Historisch Museum Haarlemmermeer kunnen kinderen ‘kerstknutselen’: kleurplaten kleuren en eigen knutselwerkjes maken en na afloop mogen ze een kleinigheidje grabbelen uit de grabbelton. Ook kunt u samen oud Hollandsche spellen spelen zoals sjoelen, ringwerpen en memory.
Verder is het museum aangekleed met kerststallen en zijn er nog twee tentoonstellingen te bewonderen. De tentoonstelling van schilder Thijs Postma is een aanrader voor liefhebbers van schilderkunst, vliegtuigen, maar ook van expressieve kunst. De tentoonstelling ‘Meer boven Water’ laat u 500 jaar geschiedenis van het water in Haarlemmermeer zien.

U kunt met uw kaartje van Museum De Cruquius gratis het Historisch Museum Haarlemmermeer bezoeken en andersom.

U kunt de musea online vinden via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl en www.museumdecruquius.nl.  Ook op Facebook en Twitter zijn ze te vinden.