De vierde documentaire in de reeks firestarters the series is nu te zien op Discovery Channel. Deze documentaire laat zien hoe binnen de filmindustrie steeds meer technische tools worden benut om interactie met het publiek mogelijk te maken. firestarters sprak hierover onder meer met de mensen achter IDFA DocLab en studio Submarine. firestarters the series: #4 Interactive Storytelling is online te zien en wordt iedere dag uitgezonden op Discovery Channel.

Interactive Storytelling
De vierde korte documentaire van firestarters en Discovery Channel belicht de veranderende rol waarin we interacteren met films. De afgelopen twee decennia veroorzaakte de digitalisering een explosieve groei van innovaties, die ook nog eens direct beschikbaar waren. In de explosie van technische mogelijkheden en beeldenrijkdom vereisen verhalen een actieve bijdrage van de kijker. Ook zijn er steeds meer technologische tools voorhanden en als gevolg daarvan oneindig veel uitingsvormen. Experimentele filmmakers maken vandaag de dag al gebruik maken van irisscans, Google streetview-gegevens, apps en andere technieken om interactie uit te lokken. Wat betekent dit voor de toekomst van film en documentaire?

Interactive Storytelling speelt zich af tegen de achtergrond van IDFA Doclab, waar ’s werelds meest innovatieve verhalenvertellers elkaar jaar na jaar vinden. Zo ook filmmaker Brent Hoff & robot artist Alexander Reben, die het publiek tijdens een interactief DocLab Live-event uitnodigden om samen een verhaal te smeden aan de hand van leugendetectors en andere futuristische apparaten. Naast dit duo volgen we DocLab-curator Caspar Sonnen, Bruno Felix van de veelbekroonde studio Submarine (Ouwe hoeren, Collapsus, Alexandre Brachet (Prison Valley) en acteur en theatermaker Bert Hana (Straatfantast, Suiker).

firestarters the series
firestarters the series is een uniek samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en firestarters by Vodafone. In deze documentaireserie worden de verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projecten. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA en Amsterdam Fashion Week, waar mobiele technologie nieuwe ideeën uitlokt of tot wasdom brengt. firestarters the series: #04 Interactive Storytelling is de vierde in de reeks. Eerder verschenen de documentaires Editing the World, Future Mix en Museum of the Future.