Infofilm / Museummedia 30 jaar innovatief
Infofilm, het kleine maar krachtige bureau is opgericht door Roger en Robert Busschots, tweelingbroers uit Antwerpen. Roger en Robert zijn van origine antropoloog-filmmakers. Robert was docent Visuele Antropologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (huidige Radboud Universiteit) en gastdocent 16mm filmtechniek aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam.
Roger is grafisch kunstenaar en is o.a. gespecialiseerd in culturele producties. Hij won de Sony Video Award voor het beste educatieve programma van Nederland met ‘Chado, de Weg van de Thee‘, gemaakt in opdracht van het Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden en ontwierp het Bezoekerscentrum Sterrewacht Leiden.

Roger en Robert met vader in geboortestad Antwerpen

Roger en Robert met vader Busschots in geboortestad Antwerpen

Roger en Robert zijn geboren en getogen in Antwerpen. Ze filmden al op jeugdige leeftijd toen ze van hun vader een tweedehands dubbel-8 veercamera cadeau kregen. Ze kregen een Belgische studiebeurs om in Nederland culturele antropologie te studeren.
Robert en Roger hadden de eer een documentaire te mogen maken samen met de Nederlandse documentaire filmpioneer Joris Ivens, de Franse cineast Jean Rouch en de Belgische avant-garde filmer Henri Storck. Het resultaat, ‘Cinemafia’, kreeg een staande ovatie op het filmfestival van Rotterdam.

Infofilm maakte producties voor de gezondheidszorg in vele talen (o.a. in het Turks, Marrokaans-Arabisch, Kaap-Verdiaans en Chinees) en tegelijkertijd animaties en innovatieve audiovisuals voor musea (zie opdrachtgevers). Musea, culturele en wetenschappelijke instellingen vormen nu hun voornaamste opdrachtgevers.

Sinds 2009 is Museummedia toegevoegd aan het bureau. De twitteraccounts @Museummedia (30.800 volgers wereldwijd) en @Museummedia_nl (11.900 volgers in Nederland en Vlaanderen) zijn een initiatief van Infofilm.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Roger of Robert of bel 06 42 32 7770 (Roger) 071-5.310.410 (Robert). Contactgegevens.