Korte video over de tentoonstelling IJZEREN EEUW in Amsterdam Museum. (Een Infofilm/Museummedia productie). Tot 2 augustus te zien! Een aanrader!

De 19e eeuw: het begin van het moderne Nederland. Hier liggen de wortels van multinationals als Unilever en Heineken, massaproductie, massaconsumptie en massacultuur. Amsterdam wordt een dynamische hoofdstad waar buitenlandse toeristen naartoe komen om te genieten van Hollandse folklore. De tentoonstelling ‘De IJzeren Eeuw’, een samenwerking met de NTR/VPRO, laat zien dat de 19de eeuw modern en roerig was, vol tegenstrijdigheden.

Meer weten over stoommachines, vrouwenemancipatie en Abraham Kuyper of altijd al willen weten hoe een tentoonstelling wordt gemaakt? Kijk dan op het Hart: de community site van het Amsterdam Museum, vol hoogtepunten en achtergrondverhalen.

Vanaf vrijdag 3 april is de tv-serie De IJzeren Eeuw om 21.05 te zien op NPO2. In 13 afleveringen van 45 minuten neemt presentator Hans Goedkoop je hierin mee naar de negentiende eeuw.

Ontdek nog meer over dit bijzondere tijdperk met de rondleiding en stadswandeling in samenwerking met Amsterdam Citywalks. Of ga op donderdagen mee met de gratis wekelijkse lunchrondleiding, die vanaf 12 maart in het teken staat van de IJzeren Eeuw. Er kunnen ook groepsrondleidingen geboekt worden, begeleid door een van onze enthousiaste museumdocenten.

IJzerenEeuw_AmsterdamMuseum_Infofilm