Kennisuitwisseling:
How do you do Biodesign
23/01/2014 (Rotterdam)
Kunstenaars, biologen, ontwerpers en architecten delen kennis en ervaring over biodesign

How Do You Do Biodesign is een avond voor architecten, stedenbouwkundigen, product- en fashiondesigners, kunstenaars en ontwikkelaars van digitale technologie en media die nieuwsgierig zijn hoe zij werken met levend materiaal in de praktijk zouden kunnen brengen. How Do You Do Biodesign is een co-productie van Het Nieuwe Instituut en de Willem de Kooning Academie.

How Do You Do is een format voor het uitwisselen en delen van tips, kennis en ervaringen. Verwacht geen gestileerde powerpointpresentaties, maar eerlijke verhalen over the making of, met aandacht voor wat werkt en wat niet werkt. De experts bij deze Biodesign-editie zijn kunstenaars, biologen, architecten en ontwerpers die kennis delen rond thema’s als Biohacking, Design Fiction, Synthetische biologie, Levend Materiaal en Hybride Stadsecologie.

Koop nu een ticket voor How Do You Do Biodesign. Eerdere How Do You Do-evenementen vonden plaats tijdens STRP 2011 en de Creative Media Days 2012 in Gent.

Meer informatie over de achtergronden van How Do You Do Biodesign is te lezen op de tentoonstellingspagina van Biodesign.

Met een ticket hebben bezoekers op 23 januari 2014 tussen 19.00 en 23.00 uur ook gratis toegang tot de tentoonstelling Biodesign, over de kruisbestuiving van natuur, wetenschap en creativiteit. Biodesign is nog te zien tot en met 26 januari 2014 in Het Nieuwe Instituut.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Titel: How Do You Biodesign
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Datum: 23/01/2014
Tijd: 19:00-23:00
Voertaal: Engels en Nederlands
Entree: 7,50 euro, inclusief toegang tot de tentoonstelling Biodesign / Studenten 3,00 euro / Gratis voor Vrienden van Het Nieuwe Instituut
Ticket: Eventbrite

How Do You Do Biodesign is een samenwerking met de Willem de Kooning Academie.