PERSBERICHT
13-5-2013

Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius openen deuren met Pinksteren

Haarlemmermeer – Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer openen hun deuren met Pinksteren. De uitgelezen kans om gebruik te maken van de ‘twee voor de prijs van één’ actie. Met een kaartje van Museum De Cruquius krijgt men gratis toegang tot het Historisch Museum en andersom. 

Beide musea openen graag hun deuren wanneer Nederland geniet van haar vrije tijd. Daarom kan men de musea ook op pinksterzondag en -maandag bezoeken.  Met een toegangskaartje van een van de musea krijgt men gratis toegang bij het andere museum. Let op: dit geldt alleen wanneer men de musea op dezelfde dag bezoekt.

Museum De Cruquius is open vanaf 11.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. Men kan met de lunch een pauze houden in het Theehuis gelegen naar Museum De Cruquius. Historisch Museum Haarlemmermeer is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur in de middag. Zo kan men starten in Museum De Cruquius bij het verhaal van een nat Haarlemmermeer en de droogmaking en gaat het verhaal in het Historisch Museum verder van 1852 tot nu.
Op de zondag kan men meelopen met een speciale rondleiding door Living History, waarbij meneer Cruquius en tijdgenoten tot leven komen in het museum. Deze rondleidingen starten om 13.00 uur en om 14.30 uur.
Momenteel kan men bij Historisch Museum Haarlemmermeer nog genieten van de tentoonstelling ‘Topografie als Kunst’, met echte achttiende-eeuwse tekeningen van Pieter Idserts. Tevens is er de tentoonstelling ‘Meer boven Water – 500 jaar water in Haarlemmermeer’, welke een perfecte aansluiting geeft tussen het verhaal van Museum De Cruquius en de vaste presentatie het Historisch Museum.

U kunt beide musea online vinden via www.museumdecruquius.nl en via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl. Ook op Facebook en Twitter.