Locatievoorstelling over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog
1 t/m 25 mei in de vertrekken van Arminius, waaronder de recentelijk opengestelde gewelven

Hoe moeten we anno 2014 de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam herdenken? In Het Geheugen van Rotterdam wordt een tegenstelling neergezet tussen de integere motieven om de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de exploitatie van de sentimenten rondom de oorlogsherdenking door bewoners, de politiek en de commercie.

Het Geheugen van Rotterdam is een locatievoorstelling. Het publiek is te gast in Arminius en wordt meegenomen door de vertrekken, zoals de nog niet eerder opengestelde gewelven, de ondergrondse ruimte van Arminius.

In deze tragikomedie heeft de wethouder van Brandveiligheid, Sport en Cultuur een tentoonstelling laten inrichten om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog tastbaar te maken. Het publiek kan de oorlog bijna aanraken, er doorheen lopen, zichzelf een onderduiker wanen. De tentoonstelling lijkt hiermee het publiek te vermaken, te entertainen. Schiet de tentoonstelling niet haar doel voorbij? Moet de herdenking van de Tweede Wereldoorlog een attractie worden om ook anno 2014 casino online mensen te trekken?

Onderwater Producties is een initiatief van theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks. Hun werk is multidisciplinair van aard en vertrekt vanuit actuele, maatschappelijke thema”s en de persoonlijke ervaringen van henzelf. Eerdere voorstellingen zijn FutureShock Festival (2013), FutureShock (2012) over de schoonheid van ouder worden en Insomnia (2011, juryprijs EnschedeFringe).

Speelperiode
Dinsdag 1 t/m zondag 25 mei 2014, try outs 1 en 2 mei, première donderdag 3 mei (circa 1,5 uur).
Op 4 mei is er in het kader van Nationale Dodenherdenking een speciaal programma i.s.m. Theater Na de Dam, Amsterdam en de drie Rotterdamse gezelschappen Ro Theater, Hotel Modern en Onderwater Producties. Meer informatie volgt. Zie voor speeldata en informatie www.onderwaterproducties.nl.

Kaartverkoop & Informatie
Locatie: Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam
De kaartverkoop start vanaf 1 april via www.onderwaterproducties.nl. Op de dagen van de voorstelling is er op locatie, 1 uur voor aanvang van de voorstelling kaartverkoop (naar beschikbaarheid).
Entree: € 15 euro, met kortingskaart (CJP, Rotterdampas of studentenkaart) € 10 euro.