Persbericht, Berg en Dal, 3 oktober 2012

Herfstvakantie in het Afrika Museum
 
In de herfstvakantie, van 13 t/m 28 oktober, staat het Afrika Museum bij Nijmegen bol van de activiteiten. Op zaterdag 13 oktober is Freek Vonk, Nederlands meest enthousiaste bioloog en onderzoeker, in het museum. Hij vertelt over slangen en brengt twee levende slangen mee. De Kinderboekenweek, dit jaar met het thema ‘Hallo Wereld,’ wordt op zondag 14 oktober in het museum afgesloten met een spetterend slotfeest. Frank Groothof speelt tijdens dit slotfeest de bijzondere voorstelling ‘Peer Gynt’. Tijdens de herfstvakantie zijn er dagelijks activiteiten aansluitend bij de tentoonstelling ‘Goddelijk en Griezelig – Het Geheim van de Slang’.

Lezing Freek Vonk
Op zaterdag 13 oktober vertelt Freek Vonk over zijn fascinatie voor slangen en zijn werk als bioloog en onderzoeker. Zijn verhaal is natuurlijk niet af zonder levende slangen. Hij brengt een grondboa en Zapp, een Taiwanese rattenslang, mee. Freek is huisbioloog bij DWDD en GIEL! en heeft een televisieprogramma op Z@pp genaamd ‘Freek op Safari’.
Aanvang lezing: 14.00 uur. Kaartjes à € 2,50 zijn te reserveren bij het Afrika Museum, tel. 024 – 684 72 72 of p.kooistra@afrikamuseum.nl

Kinderboekenfeest
Van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Hallo Wereld. Op zondag 14 oktober vindt in het Afrika Museum een spetterend eindfeest plaats. Kinderen dansen samen op het lied ‘Hallo Wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Edward van de Vendel, auteur van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, leest voor uit eigen werk. Tijdens de hele Kinderboekenweek krijgen kinderen t/m 13 jaar gratis entree op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk en kunnen ze gratis deelnemen aan de activiteiten tijdens het slotfeest.

Frank Groothof
Frank Groothof (van Sesamstraat) is te gast op het eindfeest van de Kinderboekenweek. Hij speelt, zingt en vertelt de voorstelling ‘Peer Gynt’. Groothof bewerkte het originele verhaal van Henrik Ibsen tot een spannende voorstelling die geschikt is voor bezoekers vanaf 6 jaar. De voorstelling begint om 13.30 uur en duurt een uur. Tickets à € 4,00 kunnen bij het Afrika Museum gereserveerd worden.

Kinderzwerfboek
ABN AMRO, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, zamelt tijdens de Kinderboekenweek  zwerfboeken in. Kinderen kunnen bij de bankfilialen en bij het Afrika Museum boeken inleveren die door Kinderzwerfboek landelijk worden verspreid zodat zoveel mogelijk kinderen ze kunnen lezen.

Het herfstvakantieprogramma van dag tot dag is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder het kopje ‘activiteiten’.
Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur