Persbericht 20 augustus 2013
Herfst en voorjaar op één dag

Begin september is het alweer tijd om de voorjaarsbollen in de grond te zetten. Maar het is natuurlijk ook de tijd voor de herfstbloeiers. Daarom organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen in samenwerking met de Nederlandse Rotsplantenvereniging op 7 september een dag waarop herfstbloeiende (rots)planten en voorjaarsbloeiende bollen én bijzondere knoflooksoorten voor in de (moes)tuin te koop zijn.

De nazomer is vaak een mooie tijd in de tuin. Het licht is mooi en warme dagen zijn niet meer zo snikheet als in de volle zomer. Ook in de Tuinen is het dan prachtig. Al is de bloei niet zo uitbundig als in de zomer, er zijn genoeg najaarsbloeiers te zien en daarnaast ook al veel vruchten en zaden, die weer een heel ander aspect van de planten tonen. Het is dan ook zeker de moeite waard uw bezoek aan de verkoopmarkt te combineren met een heerlijke wandeling door de tuin en zo een idee te krijgen over de planten die het goed doen in de herfst.
De verkopers op de markt zijn tot ca. 15.00 uur aanwezig maar de tuin is tot 16.30 uur open zodat u alle tijd heeft om ook nog even op het terras na te genieten of te gaan kijken bij de tropische vlinders in de Kassen.

Rondleidingen
Dit weekend is ook de start is van de Waterlinieweek is. Er zijn de hele week allerlei activiteiten op de forten rondom de stad Utrecht, de Stelling van Utrecht. In de Botanische Tuinen zijn er op zaterdag om 11.00 en 14.00 gratis rondleidingen door de Tuinen en op zondag zijn de Tuinen een van de routepunten van de Stellingfietstocht.
Die zondag heeft u met uw fietsroutekaart gratis toegang tot de Tuinen. Kijk voor meer informatie op www.stellingvanutrecht.nl.

Informatie
De Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 6,50 voor volwassenen, € 5,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12.
Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen.
Voor het laatste nieuws kunt u ons volgen op Facebook.nl/botanischetuinenuu.