Guus Beumer directeur nieuwe instelling voor architectuur, design en e-cultuur

Amsterdam 26 juli 2012 – Guus Beumer wordt de directeur van de nieuwe nationale instelling voor architectuur, design en e-cultuur. Deze instelling ontstaat op 1 januari 2013 na de fusie van drie sectorinstituten: Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform – kennisinstituut voor e-cultuur. Vanmiddag maakte de Raad van Toezicht van de fusieorganisatie de aanstelling van Guus Beumer bekend.

Guus Beumer is nu nog directeur van Marres, centrum voor contemporaine cultuur en NAiM/Bureau Europa in Maastricht.
De Raad van Toezicht van de fusieorganisatie is zeer verheugd met de aanstelling. ‘Wij hebben veel vertrouwen dat Guus Beumer een inspirerende bestuurder voor de nieuwe organisatie zal zijn. Het stimuleren van de wisselwerking tussen architectuur, vormgeving en e-cultuur is bij hem in goede handen’ aldus raadslid Esther Agricola. De nieuwe directeur gaat naar verwachting in het najaar van 2012 aan de slag.

NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn samen volop bezig met de voorbereidingen van de fusie. Begin juli legden zij de laatste hand aan het beleidsplan 2013 – 2016 ‘Creativiteit als Noodzaak’. In de loop van september is er meer informatie beschikbaar en wordt ook de nieuwe naam van de fusieorganisatie bekend gemaakt.
De nieuwe nationale instelling voor architectuur, design en e-cultuur gaat per 1 januari 2013 van start.