Bezoek het Groninger Museum voor maar 1 euro tijdens het Museumweekend

Ook dit jaar doet het Groninger Museum mee aan het landelijke Museumweekend op 5 en 6 april 2014. Voor maar 1 euro kunnen bezoekers alle tentoonstellingen bezichtigen. Ook zijn er extra activiteiten.

Gratis rondleidingen op zaterdag en zondag
Professionele rondleiders vertellen meer over De Collectie en Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet. Reserveren is niet nodig, bezoekers hoeven alleen een kaartje te halen bij de kassa. De rondleidingen zijn om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Noord Nederlands Toneel
‘Idealisme’ is één van de thema’s van de tentoonstelling Natural Beauty-van Fra Angelico tot Monet. Tijdens het museumweekend presenteert het Noord Nederlands Toneel een korte theaterpreview uit zijn nieuwste voorstelling Crashtest Ibsen II – Volksvijand. Regisseur Sarah Moeremans en haar acteurs onderzoeken hierin op geheel eigen wijze ‘idealisme’, een thema dat ook de beroemde Noorse toneelschrijverHenrik Ibsen bezighield. De previews worden op zaterdag in het auditorium gepresenteerd om 14.00 uur en 15.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Kinderen schilderen voor UNICEF
Tijdens het Museumweekend is het familie-atelier geopend. Kinderen kunnen hier aan de slag om zelf een landschap of stilleven te maken. Ze kunnen dan meteen meedoen aan de wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF.  Daarmee maken ze kans op mooie prijzen. De schilderijen worden te koop aangeboden, waarbij de opbrengst naar UNICEF gaat.

Zondagochtendconcert Marta Warelis en Miguel Petruccelli
Op zondag 6 april geven Marta Warelis (piano) en Miguel Petrucelli (gitaar) een zondagochtendconcert. Kaarten à € 5,- zijn op de dag zelf te koop aan de kassa. De zondagochtendconcerten zijn een samenwerking van het Groninger Museum en het Prins Claus Conservatorium en worden mede mogelijk gemaakt door GasTerra.

Tentoonstellingen
Tijdens het Museumweekend zijn de volgende tentoonstellingen te zien:
– Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet
– De Collectie
– Student in Groningen 1614-2014
– Marilyn Manson – Masquerade