Sustainable Sessions  – 1 oktober 2013 – Nederlands Film Festival, Utrecht
 
Op 1 oktober organiseert het Green Film Making Project in samenwerking met het Nederlands Filmfonds in het hart van het Nederlands Film Festival: de Sustainable Sessions.

In 2013 namen alle films gemaakt in het KORT! programma  deel aan het Green Film Making Project. De productiehuizen werden uitgedaagd hun productieprocessen te verduurzamen engreen film making toe te passen binnen de Nederlandse filmindustrie. Met de Sustainable Sessions laten het Green Film Making Project en het Nederlands Filmfonds zien wat duurzaam ondernemerschap betekent – en steeds meer gaat betekenen – voor de Nederlandse film- en televisiebranche. Met inspirerende voorbeelden van duurzame ondernemers en de  presentatie van twee jaargangen Green Film Making Competition.

Ben je benieuwd wat  green film making precies is, hoe jij je filmproductie kunt verduurzamen, en welke mogelijkheden duurzame innovatie biedt voor jouw onderneming? Kom dan op 1 oktober 2013 naar de Sustainable Sessions.

Producenten IJswater Films en ALP – presenteren de opgedane duurzame praktijkervaring bij de realisatie van hun KORT! productie.
Chocolatemakers – laten zien wat het betekent je idealen in je werk te verwezenlijken.
Partner van het Green Film Making Project het Ministerie van Economische Zaken  – toont welke economische kansen er liggen voor innovatieve filmmakers.
ID&T – vertelt hoe zij de koploper werden in de internationale evenementenbranche.

De presentatie is in handen van Simone Weimans (presentator NOS Journaal).

De Sessions bieden de Nederlandse mediabranche inspiratie en handvatten om de eigen productieprocessen opnieuw vorm te geven. Ook is op de deze dag voor het eerst de gidsHow to Green Your Film Production (so far) verkrijgbaar – de gids met praktische tips voor de filmmaker die graag duurzamer aan de slag wil.

Gezien het beperkt aantal beschikbare plekken, horen we graag voor 23 september 2013 of je hierbij aanwezig wilt zijn. Stuur een bericht naar greenfilmmaking@strawberryearth.com om een plek te reserveren.

Datum: 1 oktober 2013
Tijd: 14.00 / 17.00 (aansluitend borrel)
Plaats: Nederlands Film Festivaltent op de Neude
Aanmelden (voor 23 september): greenfilmmaking@strawberryearth.com
Toegang gratis

Het Green Film Making Project is opgezet door Stichting Strawberry Earth. Doel van het project is om duurzame, innovatieve manieren van werken te introduceren in de filmindustrie, kennis en ervaring met duurzaam produceren uit het buitenland en uit andere sectoren naar de Nederlandse industrie te halen, en producenten te inspireren nieuwe manieren van werken te vinden. Onderdeel van het Green Film Making Project zijn de Sustainable Sessions, een serie middagen waarop je de smaakmakers op het gebied van duurzame innovatie ontmoet.

Het Green Film Making Project is een initiatief van Strawberry Earth in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, en de ASN Bank. De samenwerking met KORT! is mede mogelijk gemaakt door NTR en het Nederlands Filmfonds.