Gratis slotweekend op 30 november en 1 december

Postkaart-2NL-slotweekendHet is zover: op 1 december 2013 sluit het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren bij Brussel tijdelijk de deuren voor renovatiewerken. Deze grootse werken zullen drie jaar in beslag nemen. Daarom nodigt het museum iedereen uit om tijdens het gratis slotweekend nog een laatste keer het ‘oude museum’ te bezoeken.

Uiteraard staan er tijdens het hele weekend heel wat activiteiten voor jong en oud op het programma: Gumboots dance (Zuid-Afrikaanse gummilaarsdansen), djembé bespelen, speelgoed maken van recupmateriaal, theater, concertjes en muziekdemonstraties. Zaterdagvoormiddag kan je ook het vertrek bijwonen van een van de grote publiekstrekkers van het museum: de grote opgezette olifant. Met een uitzonderlijk transport vertrekt hij richting Technopolis in Mechelen. Op zondag kan je genieten van Burundese zang en dans, optredens van artiesten als Fredy Massamba, gospelband ‘Zion’, polyfone liederen …

Praktische info
Data: zaterdag 30 november en zondag 1 december, van 10u00 u tot 18u00
Op zaterdag 30 november vanaf 10u00: opladen en vertrek van de olifant
Prijs: gratis toegang en concerten; workshops voor families aan 1 € /p.p.
Ingang: Rond het museumgebouw zijn al werfhekken geplaatst. Ingang via een doorgang links van het museum, tussen het Stanley-paviljoen en het museumgebouw.
Vanaf 15u30 opent Technopolis gratis zijn deuren om zoveel mogelijk mensen onze olifant feestelijk te verwelkomen.

Bekijk het volledige programma: closing-event