P E R S B E R I C H T

CommunicatieCafé # 9: Gluren met Google Glass

image003
 
De grenzen van Google Glass lijken onbeperkt. Je kunt er mee fotograferen, filmen en bellen. Je kunt er uiteraard ook mee googelen. Het wijst je de weg in een onbekende stad. Allemaal heel erg handig, maar wat betekent dit voor onze privacy? Die van de gebruiker én die van de mensen om de gebruiker heen?

Hoewel Google Glass nog niet eens op de markt is, wordt er in de media uitgebreid aandacht aan het product besteed. Voor- en tegenstanders kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat is Google Glass precies en hoe werkt het? Een fantastisch ontwerp met onbeperkte mogelijkheden of een product waar we eigenlijk bang voor moeten zijn?

Fotograaf Daphne Horn is als enige Nederlander onderdeel van een selecte groep Glass Explorers die Google Glass momenteel test. In dit CommunicatieCafé demonstreert ze haar Google Glass en vertelt ze over haar ervaringen. Aansluitend belicht Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law & Fine Prints de juridische kant van de zaak. Hoe zit het met de privacyvoorwaarden?

Het CommunicatieCafé is een maandelijkse thema-avond in het Museum voor Communicatie. In een workshop, debat of gesprek gaan we dieper in op een actueel thema  rondom communicatie. Na afloop is er een borrel.

Onafhankelijke documentaire fotograaf Daphne Horn werkt voor opdrachtgevers als ANP, Volkskrant, NRC Next, Trouw, Vodafone, Rabobank en DWDD. Ze heeft met haar werk meerdere prijzen gewonnen en heeft op verschillende plekken geëxposeerd. Charlotte is een zelfstandig informatierecht juriste met als specialisaties onder andere Intellectueel Eigendom, Portretrecht en Privacy. Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch adviesbureau voor de creatieve sector en kleine ondernemers.

Deze editie vervangt het CommunicatieCafé over de robot (‘De robot, een ideale huisgenoot?’) die door omstandigheden is komen te vervallen.

Waar:              Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Datum, tijd:     Donderdag 12 september om 19.30 (inloop vanaf 19:15 uur)
Info:                 www.muscom.nl
Aanmelden:    aanmelden@muscom.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Kosten:           € 5