Amsterdam EXPO en Naturalis Biodiversity Center bundelen krachten voor tentoonstelling Giants of the Ice Age
ice-ageDe tentoonstelling Giants of the Ice Age, de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd, opent op 27 november haar deuren voor het publiek. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe. Naturalis is hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit met onder meer de ijstijd als een van haar expertisegebieden.

In de ijstijd was Nederland een ware wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. Nergens ter wereld worden vandaag de dag zoveel ijstijdfossielen gevonden als in ons land. De botten worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Veel van deze fossielen komen terecht bij Naturalis.

Naturalis selecteerde uit haar enorme collectie van 37 miljoen objecten de meest significante en aansprekende originele artefacten voor ‘Nederland in de ijstijd’. Ze voegt onder meer schedels van een oeros en een wolharige neushoorn toe, evenals het gewei van een rendier en zelfs een keutel van een hyena.

De directie van Naturalis, is verheugd over de samenwerking met Amsterdam EXPO: ‘Het is bijzonder dat een tentoonstelling van deze omvang naar Nederland komt. Door samenwerking met Amsterdam EXPO kunnen we onze paleontologische kennis beschikbaar maken voor een nog breder publiek’.

‘De directie van Amsterdam EXPO is eveneens trots om samen te werken met Naturalis, dé Nederlandse experts op het gebied van de ijstijd. Hun wetenschappelijk expertise is uniek in de wereld. Het is fantastisch om onze krachten te kunnen bundelen. Zo voegen we nog meer wetenschappelijke verdieping en Nederlandse context toe aan deze reis door prehistorische tijden’ aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Tickets voor Giants of the Ice Age zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar via www.amsterdamexpo.nl.

Over Amsterdam EXPO
Amsterdam EXPO biedt met een vloeroppervlakte van bijna 3.000 m2 permanent onderdak aan internationale exposities van wereldklasse. Reizende tentoonstellingen die zich kenmerken door hun populairwetenschappelijke, -artistieke en –historische karakter strijken telkens tijdelijk neer. Eerder presenteerde de expositieruimte de tentoonstellingen BODY WORLDS & The Story of the Heart, Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten, Pixar: 25 Years of Animation, Titanic: The Artifact Exhibition en de LEGO®-tentoonstelling The Art of the Brick nog plaats. Vanaf 27 november 2014 is Giants of the Ice Age dagelijks geopend.

Over Naturalis
Naturalis is het meest bekend bij het grote publiek als familiemuseum, met gemiddeld 300.000 bezoekers per jaar. Naturalis is bovendien een internationaal opererend onderzoekscentrum. De ruim 120 onderzoekers en 200 gastonderzoekers die aan Naturalis Biodiversity Center verbonden zijn, houden zich bezig met het beschrijven, begrijpen en verklaren van biodiversiteit en geodiversiteit. Aan de basis van het museum en dit onderzoekscentrum ligt de in twee eeuwen opgebouwde nationale collectie van maar liefst 37 miljoen planten, dieren, fossielen en gesteenten.

http://www.amsterdamexpo.nl/tentoonstelling-giants-of-the-ice-age/