Gevangenismuseum wederom beste ‘kidsproof’ museum van Drenthe

Het Gevangenismuseum is gisteren voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot beste kidsproof museum van Drenthe. De uitreiking vond plaats in Naturalis te Leiden. De verkiezing van het kidsproof-museum 2014 is in het leven geroepen door de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging. Jonge museuminspecteurs beoordeelden met behulp van inspectierapporten musea op de website museumkids.nl.Tussen 26 juni 2013 en 8 mei 2014 vulden 2.364 Museuminspecteurs 3.893 inspectierapporten van 367 verschillende Nederlandse musea in op de website. Nog nooit waren er zoveel Museuminspecteurs! Zij beoordeelden de musea aan de hand van veertien vragen in drie categorieën: wat kun je er doen en leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service?

Het Gevangenismuseum wordt door kinderen gezien als een leuk en leerzaam museum, waar van alles te doen is. “Leuke speurtocht ‘De vloek van Veenhuizen’ gedaan. Leerzaam en tof om te doen.” “Het is hier superleuk! Als het kon wouw ik er elke dag heen” “Het was heel leuk in het Gevangenismuseum en ik geef een 10+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Directeur Peter Sluiter is trots op de titel: ‘De Museuminspecteurs zijn kritische bezoekers van musea. Dat zij het Gevangenismuseum een hoog cijfer geven laat zien hoeveel plezier er voor kinderen te beleven valt, met bijvoorbeeld de Lange Leo Kinderroute en de spannende speurtocht ’de Vloek van Veenhuizen’. Het Gevangenismuseum kreeg met een gemiddeld cijfer van 7,5 een dikke voldoende.

De verkiezing van het kidsproof-Museum 2014 is een initiatief om museumbezoek door kinderen te stimuleren. De sucesvolle formule krijgt een vervolg, vanaf juli kunnen kinderen weer inspectierapporten invullen voor de verkiezing van volgend jaar.