Delft, 24 juni 2013

PERSBERICHT

Echt of vals Delfts blauw?
Lezing en taxatiedag in Museum Het Prinsenhof
Op zondag 30 juni geeft keramiekspecialist Nette Megens van veilinghuis Bonhams de lezing ‘Echt of Vals, kopieën van porselein en keramiek op het spoor’. U gaat met andere luisteraars op zoek naar de kenmerken van de ouderwetse kopie en de moderne vervalsing en hoe de moderne wetenschap de kunstkenner hierbij helpt. Mocht u dan nog niet zeker weten of u een kostbaar object in het bezit heeft, dan kunnen deskundigen van veilinghuis Bonhams antwoord geven op de vraag; Echt of Vals?

De lezing ‘Echt of Vals, kopieën van porselein en keramiek op het spoor’ vindt plaats in de Van der Mandelezaal van 11.30-12.15 uur en kost 10 euro per persoon ( incl. 2 consumpties excl. entree museum). Reserveren kan via 015-2197927 of educatie-erfgoed@delft.nl

Op zondag 24 februari was de eerste taxatiedag met het thema Delfts Blauw en Europees porselein. Vanwege het grote succes van deze dag, is besloten nog een tweede taxatiedag te organiseren. Op vertoon van een geldig entreebewijs van Museum Het Prinsenhof bent u van harte welkom om tussen 11.00 uur en 16.30 uur maximaal twee voorwerpen vrijblijvend en kosteloos te laten taxeren.

Hollands symbool
De lezing en de taxatiedag vinden plaats in het kader van de tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch die nog tot en met 5 januari 2014 te bezichtigen is in Museum Het Prinsenhof. Delfts Blauw is een echt Hollands symbool, maar is het kunst, of is het kitsch? En wat is Delfts Blauw nou eigenlijk, is het aardewerk of keramiek? Ontdek hoe dit oer-Hollandse aardewerk meer is dan een symbool alleen.

Museum Het Prinsenhof organiseert de tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch in samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Delft Jingdezehen: The Blue Revolution, 400 jaar exchange’ over de band tussen Delft en Jingdezehen (China).
www.ikhouvanblauw.nl