Nederlandse e-cultuur te zien in Finse Helsinki

Amsterdam 18 juli 2012 – Virtueel Platform, het Nederlandse kennisinstituut voor e-cultuur, organiseert dit weekend de Dutch E-culture Days in het Finse Helsinki. Tijdens het grote tweejaarlijkse evenement de ‘World Design Capital’ staan op 21 en 22 juli innovatieve Nederlandse digitale cultuurprojecten centraal.

Zaterdag 21 juli staat in het teken van digitale verhalen en transmedia. Kunstenaar Floris Kaayk trok eerder dit jaar met zijn online verhalenproject Human Birdwings wereldwijd de aandacht, toen hij liet zien dat hij als ingenieur Jarno Smeets kon vliegen op eigen kracht. De VPRO zal Nederland van Boven presenteren, het crossmediale datavisualisatieproject waardoor inwoners van Nederland hun eigen land op een heel andere manier zijn gaan bekijken. Het Amsterdamse Submarine Channel presenteert The Art of Pho, het game- en kunstproject A Split Second en het filmproject Forget the Film, Watch the Titles.

Op zondag 22 juli wordt met het programma Social Cities of Tomorrow gekeken naar de sociale stad van de toekomst. Technische ontwikkelingen maken steden steeds meer hi-tech, maar deze technologie kan de stad ook meer sociaal maken. Michiel de Lange van The Mobile City, gamemaker Kars Alfrink van Hubbub en Alper Çugun van Hack de Overheid zullen hier uitgebreid op in gaan.

Het evenement Dutch E-culture Days vindt plaats in het Pavilion van de World Design Capital Helsinki, Ullanlinnankatu 2-4, tussen het Museum of Finnish Architecture en het Design Museum. Check de WDCH Pavilion website voor meer informatie.

Dutch E-culture Days wordt georganiseerd door Virtueel Platform, in samenwerking met DEMOS Helsinki en met steun van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dutch E-culture Days is onderdeel van het World Design Capital Helsinki 2012 Pavilion Programme.