The Publicity Company
PERSBERICHT Amsterdam, 23 januari 2013
 
‘Don’t Stay Here’ hoofdthema op dertiende FotoFestival Naarden
 
Van zaterdag 18 mei t/m zondag 23 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2013 plaats. Don’t Stay Here – Dutch Photography on the Move is het hoofdthema op de dertiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden fotoliefhebbers trekt. De curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting, het campagnebeeld is van Jan Banning.

Op het FotoFestival Naarden 2013 zijn series te zien van onder anderen Jasper Groen (Berlijn), Marieke van der Velden (Women of Kabul), Willem Wernsen en Xiao Xiao Xu (China), Chantal Heijnen (Fela’s Legacy) en Marrigje de Maar (Sediments). In de Grote Kerk is een duotentoonstelling van Jan Banning (Down and Out in the South) en Bruce Gilden (Foreclosure).

Het hoofdthema is Don’t Stay Here – Dutch Photography on the Move. Nederlandse fotografen tonen hun visie op het buitenland. Afgeleide thema’s zijn Basic Needs (basisbehoeften), Save Our Souls (veiligheid), I Hate Love (familie, liefde en seks), Beautiful World (schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (überluxury, macht en spiritualiteit). Op het festival zijn verder onder meer rondleidingen, openbare interviews met topfotografen, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten.

Bovenstaande is slechts een greep uit de deelnemende fotografen en de onderdelen van het festival. Aan het programma wordt tot de opening gewerkt. Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws staan op de website www.fotofestivalnaarden.nl.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een topoverzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie. Met de blik gericht op de toekomst en een oog voor traditie. Nieuw talent wordt gepresenteerd samen met gevestigde namen. Uitgangspunt is vergelijken en genieten. Het festival, dat wereldwijde bekendheid geniet, is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vier weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Selectiecommissie: Feiko Koster en Eduard Planting (curatoren), Rahi Rezvani, Marie Cécile Thijs en Sander Troelstra (fotografen). Bestuur: André van der Velde, Ansco Dokkum, Wim van den Berg, Feiko Koster, Eduard Planting. Coördinator: Joke Smit. Comité van aanbeveling: Martijn Sanders, Ronald Vles, Joyce Sylvester, Auke Visser, Philippe Remarque. Belangrijke begunstigers: gemeente Naarden, Mondriaan Stichting, Prins Bernard Cultuur Fonds, Kees Scherer Stichting, Stichting Sem Presser. Mediapartner: de Volkskrant.

FotoFestival Naarden 2013 Website