Op zaterdag 5 en zondag 6 april vindt alweer voor de 33ste keer het Museumweekend plaats. Het landelijke thema van dit jaar is wederom ‘Doe een museum’. Museum Prinsenhof vernieuwt op dit moment de vaste presentaties. Daarom is het gesloten. Maar speciaal voor Museumweekend opent het museum in Delft beide dagen de deuren.

Vanaf 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers met een foto-ontdekkingstour op zoek gaan naar de geheimen van het oude kloostergebouw Het Prinsenhof. De beroemde kogelgaten in de muur zijn nog steeds te zien, maar verder is het museum leeg. Tevens vinden er op de historische binnenplaats workshops plaats voor jong en oud. Schilder je eigen Delfts Blauw tegeltje of bouw de moordhal na. Op zaterdag verzorgt Something Extra nog een spannende aanvullende invulling in het museum.

Bovendien kan iedereen een leuke selfie maken in het museum, bijvoorbeeld op de plek waar Willem van Oranje is vermoord. Op www.selfiemuseum.nl kan iedereen zijn of haar foto uploaden in het virtuele selfiemuseum. Jouw eigen selfie is meteen in het museum te zien.

museumweekend activiteiten 2013k
Museumweekend 2013 – Delfts Blauw tegeltjes schilderen.

Toegang
De toegang tijdens het Museumweekend 2014 is slechts € 1,00. Museumkaarthouders kunnen op vertoon van de kaart gratis naar binnen. Voor de workshops vragen we ook een kleine bijdrage. Museum Prinsenhof is zeer beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een euro
Waarom een euro? Museum Prinsenhof besteed ook dit jaar alle Museumweekend euro’s aan een specifiek doel. De Museumweekend euro’s van vorig jaar zijn ten goede gekomen aan de restauratie van de boekenkist van Hugo de Groot. De werkzaamheden van onder andere restaurator Herman den Otter zijn terug te zien via videojournalen via YouTube en www.prinsenhof-delft.nl. Dit jaar dragen de euro’s bij aan de aanschaf van de vitrine voor de boekenkist. De boekenkist vormt een onderdeel van de nieuwe vaste tentoonstelling.

Vanaf 24 mei 2014 ontdek je in Museum Prinsenhof hoe Delfts Nederland is aan de hand van verhalen over het leven en de dood van Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse creativiteit, innovatie en slimme handelsgeest.

<museumweekend2013.jpeg>