‘Doe de Musea van Haarlemmermeer’ tijdens het Museumweekend!
Museumweekend in het teken van ‘doen’ betekent bij het Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius meedoen aan leuke activiteiten.
Haarlemmermeer – Op 5 en 6  april is het weer Museumweekend. Het nationale thema is ‘Doe een museum’. In het kader hiervan organiseren het Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius ‘doe dingen’ voor de bezoekers. Daarnaast zijn twee nieuwe tentoonstellingen te zien in het Historisch Museum Haarlemmermeer. Toegang tot beide musea is tijdens Museumweekend €1,- of gratis met een Museumkaart.
Activiteiten bij Historisch Museum Haarlemmermeer
Het Historisch Museum Haarlemmermeer biedt twee tentoonstellingen van de gloednieuwe expositie “In stelling gebracht” tot de tentoonstelling “Meten is weten”. In de tentoonstelling “In stelling gebracht” zijn de forten nagemaakt, kom kijken en laat je verwonderen over het Unesco erfgoed in onze polder.
Voor kinderen zijn er in beide exposities allerlei spellen te doen. Dit kan elk moment tijdens opening van het museum. Ook kunnen de kinderen knutselen en krijgen ze een verrassing bij vertrek. Of ga je eens verkleden uit de tijd van Dik Trom en maak er een mooie foto van. Tijdens het weekend zijn er speciale rondleidingen en verhaal op zaal. Koffie of thee met iets lekkers staat voor u klaar in het museum. Twitter of stuur ons een foto van je bezoek! (infohmh@xs4all.nl)
U kunt ons bezoeken aan de Bosweg 17 in Hoofddorp (rand Haarlemmermeerse Bos).
Ter info: U kunt het beste parkeren op het parkeerterrein in het bos, achter Claus event center.
Activiteiten in Museum De Cruquius
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, wil jij alles weten over hoe een stoommachine werkt, maar wil je vooral lekker zelf experimenteren en doen? Doe dan met je vriendjes en vriendinnetjes mee aan een stoompracticum in Museum De Cruquius tussen 12.00 en 16.00 uur op beide dagen. Ook familie is welkom om mee te doen.
En bekijk ook eens de tentoonstelling “Haarlemmermeer in kaart” met kaarten van Haarlemmermeer gemaakt door landmeters en plannenmakers door de eeuwen heen.
Op de zondag tijdens het museumweekend verandert het gemaal in een burcht. Een boogschutter zal voor de stoere bezoekertjes met pijl en boog leren schieten op het grasveld achter het museum (€ 1,- per keer). Ook kan je vragen stellen aan de extra rondleiders die rondlopen. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen met acteren bij Living History op zondag 6 april om 13.00 en om 14.30 uur. Twitter of stuur ons een foto van je bezoek! (info@museumdecruquius.nl)
Naast Museum De Cruquius kunt u uw lunch of koffie en thee gebruiken bij Theehuis Cruquius. U kunt Museum De Cruquius bezoeken aan de Cruquiusdijk 27 in Cruquius. Parkeren kan achter het Theehuis Cruquius.
EXTRA!! Kinderdag 2 april
Op woensdagmiddag 2 april zijn de musea gratis te bezoeken voor kinderen. Kom tussen 12-16 uur naar een stoompracticum (€1,- per kind) in het Museum De Cruquius of kom speuren en verkleden in het Historisch Museum Haarlemmermeer. Twitter of stuur ons een foto van je bezoek! (infohmh@xs4all.nl of info@museumdecruquius.nl)
Voor meer informatie over alle activiteiten gaat u naar www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl of naar www.museumdecruquius.nl.