Persbericht
Dierenzoeker centraal tijdens Klokhuis Vragendag in Naturalis

Vragen staat vrij tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 7 oktober in Naturalis. Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen hun vragen over de natuur van vroeger en nu stellen aan deskundigen van Naturalis. Daarnaast zijn in het museum tal van activiteiten te doen waarbij de Dierenzoeker een centrale plek inneemt. Met deze website kunnen nu heel eenvoudig meer dan 200 dieren gedetermineerd worden. Nienke de la Rive Box, de nieuwe presentatrice van Het Klokhuis, legt uit hoe het werkt.
Wekenlang heeft Het Klokhuis haar kijkers opgeroepen om hun vragen in te sturen. De vragenstellers ontvangen een uitnodiging voor de Klokhuis Vragendag bij Naturalis. Een groot deel van hen heeft een speciale afspraak met een deskundige van Naturalis, die de vraag persoonlijk beantwoordt. Aan de jeugdige spontane bezoeker is ook gedacht. Bij de Vraag-maar-raak-balie kunnen zij tussen 12.00 en 16.00 uur hun brandende vragen over de natuur stellen.
Daarnaast zijn door het hele museum heen speciale activiteiten georganiseerd. Klokhuis-presentatoren Bart Meijer en Nienke de la Rive Box presenteren de Klokhuis quiz, twee lezingen en delen handtekeningen en foto’s uit. Ook is er een feestelijke première van de nieuwe Klokhuisaflevering Vogeltrek.

De activiteiten in het kader van de Klokhuis Vragendag vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur, het museum is van 10.00 tot 17.00 uur open. Voor de dag gelden de standaard entreeprijzen van Naturalis.