Nieuwe geschiedenisserie op tv en prachtige tentoonstelling in Museum Amsterdam: De IJzeren Eeuw met presentator Hans Goedkoop.

De 19e eeuw: het begin van het moderne Nederland. Hier liggen de wortels van multinationals als Unilever en Heineken, massaproductie, massaconsumptie en massacultuur. Amsterdam wordt een dynamische hoofdstad waar buitenlandse toeristen naartoe komen om te genieten van Hollandse folklore. De tentoonstelling ‘De IJzeren Eeuw’, een samenwerking met de NTR/VPRO, laat zien dat de 19de eeuw modern en roerig was, vol tegenstrijdigheden.

Vanaf vrijdag 3 april is de tv-serie De IJzeren Eeuw om 21.05 te zien op NPO2. In 13 afleveringen van 45 minuten neemt presentator Hans Goedkoop je hierin mee naar de negentiende eeuw.

Ontdek nog meer over dit bijzondere tijdperk met de rondleiding en stadswandeling in samenwerking met Amsterdam Citywalks. Of ga op donderdagen mee met de gratis wekelijkse lunchrondleiding, die gedurende de looptijd in het teken staat van de IJzeren Eeuw.

Voor eindexamenklassen vmbo en havo/vwo onder- en bovenbouw worden speciale rondleidingen aangeboden. Ook ontwikkelt SchoolTV, samen met het Amsterdam Museum, achtergrondinformatie in de vorm van clips uit de serie en bijbehorend lesmateriaal.

Bij de tentoonstelling en de tv-serie wordt een boek uitgegeven door Uitgeverij Walburgpers. Het boek is samengesteld door conservator van het Amsterdam Museum Kees Zandvliet en NTR/VPRO presentator Hans Goedkoop.