Museum voor Communicatie
Persbericht 20 augustus 2013
CommunicatieCafé #9: De robot, een ideale huisgenoot?

Een robot in huis, die je helpt bij de dagelijkse klusjes of de zorg kan overnemen bij hulpbehoevende personen. Dat klinkt ideaal. Een militaire robot die op vijanden jaagt of zelf kan handelen en beslissingen kan nemen klinkt al minder prettig. Het is geen nieuw idee om robots werk van mensen te laten overnemen, maar wat als de robot het contact tussen personen vervangt? Leiden robots dan tot desocialisering van onze samenleving? Floortje Daemen, auteur van het boek Overal robots: automatisering van de liefde tot de dood, gaat in dit CommunicatieCafé dieper in op de maatschappelijke impact van robots op onze samenleving. Wat kunnen we verwachten en hoe zal de robot ons leven veranderen?

Floortje Daemen is onderzoeker, adviseur en organisator. Ze is lange tijd verbonden geweest aan het Ratheneau instituut. Tot haar onderzoeksgebieden horen robots, ICT in de openbare ruimte, databases en onderzoeksevaluatie, onderwerpen die op het snijvlak van de wetenschap en maatschappij liggen. Daemen schreef eerder ‘Check in / Check uit: digitalisering van de samenleving’.

Het CommunicatieCafé is een maandelijkse thema-avond in het Museum voor Communicatie. In een workshop, debat of gesprek gaan we dieper in op een actueel thema  rondom communicatie. Na afloop is er een borrel.

Waar:             Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Datum, tijd:    Donderdag 12 september van 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Info:                 www.muscom.nl
Aanmelden:   aanmelden@muscom.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Kosten:          € 5