Persbericht 2 oktober 2013

CommunicatieCafé # 10: Biecht maar op

Iedereen heeft geheimen. Soms iets groots en schokkends, maar vaker juist iets kleins en alledaags. Aansluitend op het thema privacy gaat Andreas Wismeijer in dit CommunicatieCafé dieper in op de wereld van geheimen. Waarom hebben we geheimen en voor wie? En waarom hebben we een haast onbedwingbare behoefte om ze aan anderen te vertellen? Andreas Wismeijer (Nyenrode Business Universiteit) is psycholoog, onderzoeker en docent. Hij schreef een proefschrift over de psychologie van geheimen.

Ook in het museum is van alles over geheimen te zien. Tentoonstellingsmaker Muriël Steegstra vertelt meer over de installatie De Biechtbuizen en de tentoonstelling Briefgeheimen. De Biechtbuizen, een knalgele, manshoge installatie, is gemaakt door kunstenaars Reinko Hallenga, Micha de Bie en Yoeran Luteijn. Je kunt er je geheim delen door te biechten terwijl je in de grote buis staat. De biecht wordt opgenomen en later via een van de vele luisterbuizen afgespeeld. In de tentoonstelling Briefgeheimen hangen zelfgemaakte ansichtkaarten van bezoekers die daarop hun geheim anoniem opbiechten. Complexe, onschuldige, herkenbare of bijzondere geheimen. En bijna altijd heeft de afzender er een klein kunstwerkje van gemaakt.

Ook iets te biechten? Lucht je hart bij Briefgeheimen of De Biechtbuizen en geniet daarna gewetenloos van de borrel.

Het CommunicatieCafé is een maandelijkse thema-avond in het Museum voor Communicatie. In een workshop, debat of gesprek gaan we dieper in op een actueel thema rondom communicatie.

Waar:             Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Datum, tijd:    Donderdag 10 oktober om 19.30 (inloop vanaf 19:15 uur)
Info:                 www.muscom.nl
Aanmelden:   aanmelden@muscom.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Kosten:          € 5