Persbericht
CommunicatieCafé # 11: Horen in een dove wereld

Muscom_ComCafé #11

De trein staat midden in een weiland stil, maar je weet alleen niet waarom, want je hoort het omroepbericht niet. De wekker gaat af, maar je wordt niet wakker en slaapt rustig door. Erg onhandig en gelukkig geen dagelijkse kost. Tenzij je niet (goed) hoort.

Welke invloed heeft het zintuig gehoor op communiceren in de huidige maatschappij? In dit CommunicatieCafé draaien we de werelden om. We maken de horenden doof. Zo ervaar je als horende hoe het voelt om een belangrijk zintuig te missen. Een gedeelte van de lezing is in gebarentaal. Natuurlijk wel in combinatie met een goede tolk. Verder is er een mini-workshop Nederlandse gebarentaal en gaan we dieper in op de vraag hoe je als dove of slechthorende in het dagelijks leven communiceert. Hoe bel je in een noodgeval 112 en hoe weet je dat er iemand voor de deur staat? En zijn er ook voordelen aan niet of slecht kunnen horen?

Het CommunicatieCafé is een thema-avond in het Museum voor Communicatie. In een workshop, debat of gesprek gaan we dieper in op een actueel thema rondom communicatie. Na afloop is er een borrel.

Over de sprekers: Maks Oosterbaan is initiatiefnemer van MuteSounds, een festival voor doven, slechthorenden en horenden. Daarnaast is hij werkzaam als Marketing- en communicatiemedewerker bij PEP in Den Haag. Splinter van Schagen, zelf doof, is een expert op het gebied van Nederlandse gebarentaal en Dovencultuur.

Waar:               Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Datum, tijd:       Donderdag 7 november om 19.30 (inloop vanaf 19:15 uur)
Info:                  www.muscom.nl
Aanmelden:      aanmelden@muscom.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Kosten:            € 5