Bruisende paasactiviteiten in het Afrika Museum
 
Als vanouds barst begin april het seizoen in het Afrika Museum bij Nijmegen weer in volle hevigheid los. Tijdens de paasdagen, op zondag 31 maart en maandag 1 april, kunnen bezoekers deelnemen aan vrolijke workshops en genieten van Afrikaanse verhalen, live muziek en acrobatiek. De Afrikaanse woonerven in het Buitenmuseum zijn weer ingericht en opengesteld. Kinderen kunnen in het kleurrijke Kinderbeeldenbos volop klimmen, schommelen en spelen.

Paaseieren zoeken
In het Buitenmuseum heeft de Paashaas maar liefst 1.000 eieren verstopt. Op eerste en tweede paasdag kunnen kinderen vanaf 11.00 uur eieren gaan zoeken. Voor ieder gevonden ei krijgen ze een chocolade eitje. De geluksvogels die een ei met Afrikaanse symbolen vinden, winnen een mooie prijs uit de museumwinkel.

Baba de verhalenverteller
Op eerste Paasdag is verhalenverteller Baba Adebisi in het museum. Baba is geboren in Nigeria. Veel van de verhalen die hij vertelt heeft hij gehoord en geleerd van zijn vader. Zijn voorstellingen zijn een culturele reis naar zijn thuishaven ‘mama Afrika’, verteld vol passie en vuur, eigenzinnig en met een dosis humor. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Live muziek door Zou Diarra
Muzikant Zoumana Diarra is geboren in Mali. Al op vierjarige leeftijd speelde hij op de ngoni (Afrikaanse gitaar met vier snaren) van zijn vader. Op een zelfgebouwde gitaar van een leeg blik en oude snaren leerde hij zichzelf gitaar spelen. Inmiddels is Zou beroepsmusicus en treedt hij overal ter wereld op. Op eerste paasdag laat hij in het Afrika Museum bezoekers genieten van de prachtige klanken van de kora (Afrikaanse harp) en de ballafoon (houten xylofoon).

Ghana Acrobatic Stars
Op tweede paasdag zetten deze uit Ghana afkomstige acrobaten het museum op z’n kop met een wervelende show. Salto’s, koprollen en mensenhoge torens zijn slechts enkele kunsten die ze tijdens hun daverend optreden vertonen.

Workshops voor kinderen
Heel veel kinderen zijn gek op pindakaas. Het is lekker en ook nog eens gezond. Onze kokkin Daro leert kinderen zelf pindakaas te maken. Heerlijk om thuis op een boterham te smeren of er een lekkere soep of saus van te maken!
Kinderen leven zich uit met verschillende materialen in de workshop ‘Muziekinstrumentjes maken’. Uiteraard mag het zelfgemaakte ritme-instrumentje mee naar huis genomen worden. Deze workshops vinden op beide paasdagen plaats.

Alle activiteiten vinden plaats tussen 11.30  en 16.30 uur.
Kijk voor het volledige programmaoverzicht van op www.afrikamuseum.nl onder ‘Agenda’.
Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur