Donderdag 21 februari 2013, Amsterdam

5 Days Off organiseert platenbeurs, talkshow, dj-wedstrijd en workshop nachtfotografie
Bezoekers van 5 Days Off krijgen meer dan muziek alleen

Over minder dan twee weken gaat 5 Days Off van start in Amsterdam. Van 6 t/m 10 maart zullen ruim tachtig dj’s en producers uit binnen- en buitenland het Leidseplein veranderen in een nachtclub. Naast een line-up met artiesten als Hudson Mohawke, James Holden, Bloody Beetroots, Netsky en Gilles Peterson, organiseert 5 Days Off ook een aantal ‘Specials’. Dit aanvullende programma bestaat onder andere uit de Jäger Music Room in Paradiso, een platenbeurs in De Balie, een talkshow in de Stadsschouwburg en een workshop nachtfotografie. Toegang voor de Specials is gratis op vertoon van een 5 Days Off ticket.

Jäger Music Room
Na vorig jaar furore gemaakt te hebben in de Melkweg, zal de Jäger Music Room dit jaar neerstrijken in de Kleine Zaal van poptempel Paradiso. En uiteraard prijkt Jäger Music-artiest William Kouam Djoko bovenaan het affiche. Hij wordt bijgestaan door collega-dj’s Detroit Swindle en Chris Julien. Een paar trappen lager bemannen Tale Of Us, Tensnake, Homework en Job Jobse de decks in de Grote Zaal. Kort en goed: Paradiso is op 8 maart een deep-houseparadijs. Mede mogelijk gemaakt door Jägermeister.

Long Players Music Market
Dit is veel leuker dan Discogs.com afstropen: op zaterdag 9 maart vindt in de theaterzaal van De Balie een Long Players Music Market plaats. De naam zegt het al: voor één dag is De Balie de ideale plek om tweedehands vinyl te slijten, te ruilen of in te slaan. Grote verzamelaars, platenlabels en -zaken uit het binnen- en buitenland zullen er acte de présence geven, en natuurlijk crate diggers van allerlei pluimage. Ook leuk; stalhouders krijgen ieder de mogelijkheid om een half uur lang hun pareltjes op het aanwezige geluidssysteem af te spelen. De markt is van 12:00 tot 18:00 uur geopend en entree bedraagt 1 euro.

Cover the night: workshop nachtfotografie
Sinds jaar en dag is er aandacht voor popfotografie, maar wat gebeurt er met de clubavonden? De Melkweg Galerie en 5 Days Off organiseren in samenwerking met Lomography een driedaagse workshop nachtfotografie. Onder begeleiding van een professionele concertfotograaf gaan de deelnemers de nacht in met een Lomo camera op zak. Ze fotograferen het publiek, de artiesten en de kleedkamers backstage. Aanmelden kan via 5daysoff.nl.

5 Days Off dj-wedstrijd
Olympus, 5 Days Off en DJBroadcast organiseren samen een dj-wedstrijd. Tot vrijdag 25 februari kunnen dj’s hun mix insturen en kans maken op een gig tijdens 5 Days Off. De winnaar draait op vrijdagavond 8 maart in Paradiso naast Tale Of Us, Tensnake, Job Jobse, Homework, William Kouam Djoko en Chris Julien. Daarnaast krijgt de winnaar een complete opnamestudio op broekzakformaat. Want zo kun je de Olympus LS-100 wel noemen. Het publiek kan stemmen via djbroadcast.nl.

Expo Mikko Kuiper in De Balie
In samenwerking met 5 Days Off exposeert beeldend kunstenaar Mikko Kuiper in de Balie een deel van het drieluik ‘See no evil, hear no evil, speak no evil’, waarin hij gestalte geeft aan verschillende hedendaagse discussies over artisticiteit en specifiek over auteursrecht. Deze worden volgens hem gevoerd rondom verjaarde argumenten, en zijn veelal wantrouwend van aard.

Dancedocu’s in de Melkweg Cinema
Resident Advisor, de internationaal toonaangevende website voor de elektronische muziekwereld, vertoont tijdens 5 Days Off de docureeks Real Scenes in de Melkweg Cinema. De films vertellen het verhaal achter de scenes van Detroit, Berlijn, Parijs, Bristol en Johannesburg die hun eigen draai hebben gegeven aan de ontwikkeling van elektronische muziek. Toegang is gratis voor bezoekers van de Melkweg.

Red Light Radio met Boston Strip
Red Light Radio, het Amsterdamse radiostation op de Wallen, zal op donderdag 7 maart een speciale radioshow verzorgen vanuit de kelder van Paradiso. Terwijl de dj’s van Audio Culture in de Grote Zaal een feestje bouwen, houden de heren van Boston Strip het ondergronds in de kelder van Paradiso.

Scanner & Gerrit Starczewski
In de Melkweg zijn tijdens 5 Days Off twee exposities te zien. Scanner: A Month in the Life of an artist in de Melkweg Mediaroom laat het creative werk van de Londense Robin Rimbaud alias Scanner zien. Es ist alles Rock ´n´ Roll van Gerrit Starczewski is een overzichtstentoonstelling met werk en tevens de eerste grote soloshow van deze jonge kunstenaar in Nederland. De Melkweg Galerie is er trots op deze fotograaf voor Nederland te hebben ontdekt en als eerste zijn werk te mogen exposeren.

SAE Workshop
SAE Institute Amsterdam organiseert op woensdag 6 maart een workshop onder begeleiding van Marco Antonio Spaventi. Spaventi is hoofddocent van het Electronic Music Production programma van SAE. De workshop wordt gehouden van 19:00 tot 22:00 uur in de Melkweg en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via 5daysoff.nl.

Fit & Fruitig in De Balie
Tussen vaste locaties Melkweg en Paradiso in maakt de Balie zich deze editie ook op voor een nachtprogramma tijdens 5 Days Off. Op vrijdag 8 maart zorgt Fit & Fruitig ervoor dat de zaal gevuld wordt met heerlijke muziek en een hemelse aankleding. Op de rol voor de avond staan Daniël Bortz, Ron Flatter, Mike Mago, Mees Dierdorp, Danny Brouwer en Roswitha. Verwacht dikke house en melodieuze techno, waar de vocals nooit ver weg zijn.

Ga voor meer informatie naar 5daysoff.nl/specials