Afkoelen bij Knut
Beroemde ijsbeer Knut van 14 juni t/m 1 september in Naturalis
 
Leiden, 30 mei – Herinner je je Knut nog? De populaire ijsbeer uit Berlijn? Die brengt de zomer door in Naturalis. Van 14 juni t/m 1 september kun je afkoelen bij deze publiekslieveling. Knut is voor het eerst te zien in Nederland.  Naturalis verwacht naast bezoekers uit Nederland, ook Duitse en Belgische toeristen te mogen verwelkomen.

Populair
Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren. Hij was meteen populair, omdat hij de eerste ijsbeer in 30 jaar was die in de dierentuin van Berlijn ter wereld kwam. Hij werd een mediahype toen zijn moeder hem bij zijn geboorte verstootte en hij vervolgens met de fles werd grootgebracht. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar Knut kijken. In maart 2011 bezweek hij aan een virusinfectie. Hij was vier jaar oud. De ijsbeer is na preparatie opgenomen in de collectie van het Museum für Naturkunde (MfN) in Berlijn.

Standbeeld
Ook na zijn dood is de ijsbeer nog populair. Hij heeft onder andere een standbeeld, er is een speciale munt geslagen en ook de postzegelverzamelaar kan zijn hart ophalen. De I love Knut-beker vindt bovendien gretig aftrek. Hij heeft zelfs meerdere Hyves-pagina’s!

Samenwerking
Naturalis krijgt de ijsbeer in bruikleen van het MfN. Het museum in Berlijn is net als Naturalis bezig met de vernieuwing van de vaste presentatie. Met het oog daarop is de samenwerking met dit museum nu extra interessant.