SLIEDRECHT-  Model van de vakantiemaanden: De Baggerexperience.

Nieuw in het Nationaal Baggermuseum: een toestel waar je in kunt zitten en zelf kan bedienen om zo met vier verschillende schepen te werken. Je zit in een gemakkelijke stoel om je vervolgens de baggermeester te voelen die een machtige sleephopperzuiger aan het werk zet. Er kan ook voor een programma gekozen worden voor het werken met een snijkopzuiger. Precisie werk uitvoeren met een steenstorter is ook mogelijk. Met een beunschip door een sluis varen en afmeren voor de wal is mooi werk. Al deze handelingen bestuur je met twee hendels en voor je een beeldscherm om de productie en de snelheid van werken goed te regelen. Wie maakt de meeste kubieke meters? Wie beschikt over stuurmanskunst? Met de nieuwe baggerexperience ontdek je je eigen vaardigheden in de wijde wereld van de waterbouw. De baggerexperience maakt onderdeel uit van  de expositie “Avonturen van de Baggeraar”. In de expositieruimte is de weersvoorspelling elke dag ideaal.
In het Nationaal Baggermuseum kan een keuze gemaakt worden uit ruim 400 films die op verzoek vertoond worden in de filmzaal. In het Koetshuis zijn vele wekende modellen te zien. Wel eens in  de machinekamer van een stoombaggermolen geweest? De stoombaggermolen Friesland ligt voor de wal en kan onder begeleiding van de rondleiders worden bezocht.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op de website: www.baggermuseum.nl

Elektrische fietsen kunnen tijdens uw bezoek gratis worden opgeladen.